MW Ερωτηματολόγιο: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

 

ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

(ΚΕΦΑΛΑΙΟ 24, SIGMATROPIC,

ILLEGAL OPERATION, DR ATOMIK)

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

αντώνης λιβιεράτος

 
1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Πτυχίο Ιατρικής. Δίπλωμα οδήγησης (πολύ σημαντικό όταν παίζεις σε γκρουπ που δεν οδηγεί κανείς άλλος). H ωδειακή μουσική μου εκπαίδευση διεκόπη πρόωρα, χωρίς να προλάβει μου αποφέρει κάποιον τίτλο σπουδών.
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Η μέρα (ήταν 1981) που βρήκαμε το θάρρος με τον Βαγγέλη Μπουλουχτσή να παίξουμε ο ένας στον άλλο τα πρωτόλεια κομμάτια μας, γεγονός το οποίο οδήγησε ακαριαία στην κοινή απόφαση να φτιάξουμε μιά μπάντα. Εκείνο το ατέλειωτο πρωινό του 2003 που πέρασα ψάχνοντας τον καλύτερο τρόπο να συνοδεύσω στο Rhodes τη φωνή του Robert Wyatt στην εισαγωγή του 16 haikus and other stories των Sigmatropic.
3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Να γίνω καλύτερος μουσικός. Να πάψω, επιτέλους, να ξεχνάω τους στίχους των τραγουδιών μου.
4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Starless (το έγραψε όμως, ήδη, ο Fripp), Visions of Joanna (το έγραψε όμως, ήδη, ο Dylan), Rainy day in June (το έγραψε όμως, ήδη, ο Ray Davies), Electricity (με πρόλαβε ο καπετάνιος), Bike (άτιμε Syd) και μερικές δεκάδες ακόμα.
5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
The Village Green Preservation Society (Τhe Kinks), I often dream of trains (Robyn Hitchcock), Hot Rats (Frank Zappa), Paris 1919 (John Cale), Berlin (Lou Reed), Rock Bottom (Robert Wyatt), The Modern Dance (Pere Ubu)… Πόσους επιτρέπεται να πάρω μαζί μου;
6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
John Cale, Robert Pete Williams, Charles Mingus, Grateful Dead, Giuseppe Verdi, John lee Hooker, Brian Eno, Peter Hammill, Syd Barrett, Residents, Captain Beefheart, Frank Zappa, Pere Ubu, Television, PJ Harvey, Mark Ribot, Kraftwerk, Can, King Crimson, Robyn Hitchcock, Robert Wyatt, Τhe Band, Igor Stravisky, Chris Cutler, David Bowie, Neil Young, Kevin Ayers. Κάθε φορά που με ρωτάνε ξεχνάω και μερικούς.
7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Κυρίως πράγματα που δυσκολεύομαι να περιγράψω στους άλλους. Κατά δεύτερο λόγο country.
8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Το 2666 του Roberto Bolano
9. ΧΟΜΠΥ;
Να επινοώ νέες σάλτσες γιά μακαρονάδες. Nα επισκευάζω χαλασμένα αντικείμενα με πατέντες.
10. BΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Βινύλιο ως αντικείμενο. CD γιά τον εξαιρετικό λόγο τιμής/ ποιότητας.
11. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Χάος. Πολύ εύκολο να δημοσιοποιήσει οποιοσδήποτε ο,τιδήποτε. Πολύ δύσκολο να εντοπίσει ο ακροατής αυτό που τον ενδιαφέρει μέσα στο γενικό θόρυβο.
12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ;
“Ποτέ μην αποκαλύπτεις το προσωπικό σου απόφθεγμα”
 
 


https://www.musicworks.gr/wp-content/uploads/2016/02/BEST-NEW-RELEASES-@-mw-B.jpg
 

 

Αντώνης Λιβιεράτος

“4 1/2”

αντωνησ λιβιερατοσ δισκοσ 4 1/2

CD digipak – Puzzlemusik, Piece 042

Δελτίο Τύπου

Το άλμπουμ του Αντώνη Λιβιεράτου 4 ½ κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακή μορφή (streaming & download) την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ του Λιβιεράτου με ελληνικούς στίχους εδώ και …18 χρόνια. Το προηγούμενο αντίστοιχο ήταν το διπλό cd Το Πλαστικό Κουτί που είχε κυκλοφορήσει από την Hitch-Hyke το έτος 2000. Την χρονιά δηλαδή που ο Χ. πήγε στην πρώτη Δημοτικού. Την ίδια χρονιά που γεννήθηκε η Φ. Aς μην μιλήσουμε καλύτερα καν για Ψ…

Δεν θα ήταν δίκαιο όμως να μιλήσει κανείς για «την μεγάλη επιστροφή του καλλιτέχνη» καθώς ακόμη και οι Φ., Χ. και Ψ. έχουν πιθανότατα συναντήσει στο διαδίκτυο ή ίσως και σε κάποιο live, τον βετεράνο της ελληνικής μουσικής σκηνής Αντώνη Λιβιεράτο (είτε με το εμβληματικό καπέλο του που τείνει να γίνει σήμα κατατεθέν του, είτε χωρίς αυτό) και είναι μάλλον εξοικειωμένοι με την φιγούρα του και το όνομά του, αν όχι και με κάποιες από τις μουσικές του και τα τραγούδια του από τη δισκογραφία, το θέατρο, τον κινηματογράφο.

Ο Αντώνης Λιβιεράτος δεν έφυγε ποτέ και άρα δεν χρειάζεται να … επιστρέψει.
Όσο για τον χαρακτηρισμό «βετεράνος», δεν περιέχει ίχνος υπερβολής:
– 3 προσωπικά άλμπουμ και ένα ep από το 1999 ως το 2004.
– 5 άλμπουμ ως μέλος του Κεφάλαιο 24 / Chapter 24 από το 1988 (!) ως το 2013 (το Red Giant Meets White Dwarf του 2011 μάλιστα σε συνεργασία με τον Philippe Petit).
2 άλμπουμ ως Dr. Atomik το 2007 και το 2011 με το σχήμα να παραμένει ενεργό συναυλιακά ως τις μέρες μας.

Επιπλέον ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι μέλος των Sigmatropic, υπήρξε μέλος των βραχύβιων Headless Elvis, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος των Illegal Operation και συμμετείχε στις δύο πρώτες κυκλοφορίες τους (2001-2003) πριν φιλικά χωρίσουν οι δρόμοι τους και ακολουθήσει ο καθένας τη δική του πορεία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ως μουσικός, παραγωγός ή συμπαραγωγός, μετρά δεκάδες συμμετοχές σε δίσκους άλλων μουσικών καθώς και αντίστοιχο αριθμό συμμετοχών σε συλλογές που έχουν κυκλοφορήσει από το 1984 μέχρι σήμερα σε διάφορες μορφές.
Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί η πλούσια πορεία του ως συνθέτη στο χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου (σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και σε ντοκιμαντέρ) από το 1986 ως τις μέρες μας.

Αντώνης Λιβιεράτος
(Dr. Atomik) live at Music Works
25.11.2007

Με το 4 ½ ο Αντώνης Λιβιεράτος, εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Puzzlemusik παραδίδοντας ένα άλμπουμ που περίμεναν για χρόνια όσοι πιστά τον παρακολουθούν, ενώ ταυτόχρονα ξανασυστήνεται σε ένα νέο κοινό που είτε εκ των πραγμάτων δεν είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει, είτε έχασε στην πορεία το νήμα που συνδέει τα άλμπουμ του με ελληνικό στίχο με τα πολυποίκιλα project μέσω των οποίων δημιουργικά εκφράζεται τα τελευταία πολλά χρόνια.

Τα 11 τραγούδια και τα 2 οργανικά θέματα του 4 ½ συνθέτουν ένα άλμπουμ ουσιαστικό και ευθύβολο, ένα άλμπουμ συνόλου προορισμένο να συζητηθεί και να αγαπηθεί. Το «Βήματα στις σκάλες» είναι το τραγούδι που επιλέχθηκε να εμφανιστεί πρώτο στο You Tube, ως άτυπο πρώτο single, αλλά στην πραγματικότητα θα μπορούσε στη θέση του να είναι οποιοδήποτε άλλο.

Το cd 4 ½ κυκλοφορεί σε τρίπτυχη χάρτινη συσκευασία.
Artwork: Μάριος Γαμπιεράκης Σκίτσο εξωφύλλου: Νεφέλη Λιβιεράτου
Στο 4 ½ παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Λιβιεράτος: Φωνή, φωνητικά, όργανο, ακουστικό και Rhodes πιάνο, συνθετητές, κιθάρες, ηλ. μπάσο, φυσαρμόνικα, προγραμματισμός / Τάσος Κάτσαρης: Τενόρο σαξόφωνο / Ηλίας Λιβιεράτος: Τύμπανα, κρουστά, φωνητικά / Γιάννης Τρυφερούλης: Τύμπανα / Νεφέλη Λιβιεράτου: Φωνή στα «Σε κοίτες ποταμών» και «Κάποιος Κάπου» / Άκης Μπογιατζής: Φωνητικά στο «Βήματα στις σκάλες» Παραγωγή: Αντώνης Λιβιεράτος Ηχοληψία – Μίξη: Αντώνης Λιβιεράτος με τη συμβολή του Μανώλη Αγγελάκη Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος @ sweetSpot Φωτογραφίες: Βαγγέλης Κώστογλου

03-12-2018


Scroll to Top