Πολιτική cookies και πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR)

1. Συλλογή δεδομένων

1.1. Ο παρών ιστότοπος https://www.musicworks.gr συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες, με έναν καθ’ όλα νόμιμο τρόπο, κάθε φορά που: α) επισκέπτεστε τις ιστοσελίδες του και β) στέλνετε email στην φόρμα επικοινωνίας.

1.2. Τα δεδομένα της περίπτωσης (α), τα λεγόμενα cookies, δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και καταγράφουν ανώνυμα τα στοιχεία σύνδεσης, τις προτιμήσεις και την συμπεριφορά των χρηστών του ιστοτόπου https://www.musicworks.gr. Εγκαθίστανται στην ηλεκτρονική συσκευή σύνδεσης του χρήστη (υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό) μετά από την συγκατάθεσή του.

1.3.Τα δεδομένα της περίπτωσης (β) που περιλαμβάνουν το όνομά σας και την διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και πιθανόν το τηλέφωνό σας και τα οποία συμπληρώνετε εσείς στην φόρμα επικοινωνίας θεωρούνται προσωπικά δεδομένα.

2. Πολιτική για τα Cookies

2.1. Εισαγωγή

Ο ιστότοπος https://www.musicworks.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική περιήγησή σας σε αυτόν. Η παρούσα πολιτική για τα cookies εξηγεί τι είναι τα cookies, τα είδη τους, ποιές πληροφορίες συλλέγουμε χρησιμοποιώντας cookies και πώς μπορείτε να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας σχετικά με αυτά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαχείριση των δεδομένων αυτών και γενικά των προσωπικών δεδομένων, δείτε και την παράγραφο 3 παρακάτω.

Η παρούσα πολιτική για τα cookies είναι συμβατή με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων (General Data Protection Regulation) που ισχύει από την 25η Μαΐου 2018 και με την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ν. 4624/2019 που ισχύει από την 29η Αυγούστου 2019. Στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουμε τους όρους αυτής της πολιτικής, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, ώστε να συμβαδίζουν με την τρέχουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στους όρους θα γνωστοποιείται με ειδοποίηση προς τους χρήστες, σε μήνυμα που θα εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης του χρήστη, την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί τον ιστότοπό μας.

2.2. Τι είναι τα cookies

Τα cookies είναι δεδομένα με την μορφή αρχείων κειμένου, που αποθηκεύει το πρόγραμμα περιήγησης (web browser) που χρησιμοποιείτε (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Safari κλπ) όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο.

Τα δεδομένα αυτά εξασφαλίζουν την ασφαλή πλοήγησή σας στον παρόντα ιστότοπο και καταγράφουν διάφορα στατιστικά στοιχεία, όπως το προσωρινό αναγνωριστικό σύνδεσης της ηλεκτρονικής σας συσκευής, τις σελίδες που επισκέπτεστε και πόσο χρόνο μείνατε σε αυτές κ.ά. Με την καταγραφή των προτιμήσεών σας και της συμπεριφοράς σας κατά την επίσκεψή σας σε έναν ιστότοπο, βελτιώνεται η εμπειρία της περιήγησης γιατί ο browser απομνημονεύει τις προτιμήσεις σας στις επόμενες επισκέψεις σας στις ιστοσελίδες μας. Επίσης είναι χρήσιμο για εμάς, γιατί συλλέγονται στατιστικά στοιχεία για λόγους διαφήμισης και marketing και για να κάνουμε διορθώσεις όπου χρειάζεται.

Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να επιστραφούν στον server μας ή στους servers των τρίτων μερών που συνεργαζόμαστε μετά από την επόμενη επίσκεψή μας στις ιστοσελίδες μας. Τα cookies που χρησιμοποιεί ο ιστότoπος https://www.musicworks.gr είναι απολύτως ασφαλή για την συσκευή σας και τα αρχεία σας.

2.3. Εγκατάσταση και διαχείριση των cookies

2.3.1. Ειδοποίηση για την εγκατάσταση cookies

Όταν επισκέπτεστε τον παρόντα ιστότοπο για πρώτη φορά, βλέπετε ένα banner στο κάτω μέρος της σελίδας που εξηγεί την εγκατάσταση των cookies. Πρέπει να κάνετε κάποια επιλογή για να προχωρήσετε στην πλοήγηση στον ιστότοπο. Μόλις πατήσετε το κουμπί “Αποδοχή όλων” δίνετε την συγκατάθεσή σας να εγκατασταθούν όλοι οι τύποι cookies στην συσκευή σας. Μπορείτε να πατήσετε τις “ρυθμίσεις cookies” για να επιλέξετε ποιά cookies θα εγκατασταθούν ή μπορείτε να πατήσετε “Μή αποδοχή” για να μην εγκατασταθούν καθόλου.

Η μη αποδοχή εγκατάστασης cookies κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο https://www.musicworks.gr, δεν επηρεάζει την πρόσβαση και την ελεύθερη πλοήγηση στις ιστοσελίδες του. Ενδέχεται όμως να εμποδίζει την πλήρη λειτουργικότητα και ασφάλεια της επίσκεψης στις ιστοσελίδες αυτές.

2.3.2. Είναι όλα τα cookies απαραίτητο να εγκατασταθούν;

Τα cookies διαχωρίζονται σε απαραίτητα (necessary) και μή-απαραίτητα (non-necessary). Τα απαραίτητα cookies είναι αυτά που πρέπει να εγκατασταθούν οπωσδήποτε για την ομαλή λειτουργία του ιστότοπου. Αυτά εγκαθίστανται χωρίς την συγκατάθεσή σας και μπορείτε να τα διαγράψετε χειροκίνητα (δείτε παράγραφο 2.3.4. ), παρόλο που δεν συστήνεται. Τα μή-απαραίτητα cookies είναι αυτά που εγκαθίστανται μόνο με την συγκατάθεσή σας, όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο για πρώτη φορά. Η παρουσία τους δεν είναι ζωτικής σημασίας για την λειτουργικότητα του ιστότοπου, παρόλα αυτά βελτιώνουν την εμπειρία χρήστη και είναι χρήσιμα σε εμάς για λόγους marketing.

2.3.3. Πότε λήγουν τα cookies;

Ανάλογα με τον χρόνο που μένουν αποθηκευμένα στην συσκευή σας τα cookies χωρίζονται σε προσωρινά (session) cookies και επίμονα (persistent) cookies.

Τα session cookies αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική συσκευή σας κατά τη διάρκεια της περιήγησης στον ιστότοπό μας και διαγράφονται με την έξοδό σας από αυτόν. Όταν ξαναεπισκεφτείτε τον ιστότοπο, εγκαθίσταται ξανά ένα νέο cookie.

Τα persistent cookies παραμένουν αποθηκευμένα στο αρχείο των cookies του browser της συσκευής σας ακόμα και αφότου κλείσει το πρόγραμμα πλοήγησης. Ο χρόνος για τον οποίο αποθηκεύονται ποικίλει, από 1 ημέρα έως και 2 έτη, εκτός αν τα διαγράψει χειροκίνητα ο χρήστης. Τα persistent cookies χρησιμοποιούνται για να θυμόμαστε τις προτιμήσεις του χρήστη και να κάνουμε πιο αποτελεσματική την πλοήγησή του.

2.3.4. Ενεργοποίηση, απενεργοποίηση και διαγραφή cookies

Όλοι οι γνωστοί browsers σας δίνουν την δυνατότητα να διαχειρίζεστε τα cookies. Αυτό γίνεται στις ρυθμίσεις (ή επιλογές) του browser. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser που χρησιμοποιείτε, ώστε να σας ειδοποιεί όταν πρόκειται να εγκατασταθούν cookies, οπότε να αποδέχεστε ή να αρνείστε την εγκατάστασή τους. Επίσης μπορείτε να διαγράφετε ολικά ή επιλεκτικά τα cookies που έχουν αποθηκευτεί στην συσκευή σας όποια στιγμή θέλετε, μέσα από τις ρυθμίσεις του browser.

2.4. Τα cookies που χρησιμοποιούμε

2.4.1. First-party και third-party cookies

Τα cookies που εκδίδονται από το domain του ιστοτόπου που επισκέπτεστε (εδώ το musicworks.gr) είναι τα first-party cookies. Σε αυτά έχει πρόσβαση μόνο ο διαχειριστής του ιστοτόπου που επισκέπτεστε. Τα cookies που εκδίδονται από εξωτερικά domains ονομάζονται cookies τρίτων (third-party cookies) και στις πληροφορίες αυτές έχουν πρόσβαση και οι εταιρείες που εκδίδουν αυτά τα cookies. Στον ιστότοπο https://www.musicworks.gr χρησιμοποιούμε και τους δύο τύπους cookies.

2.4.2. Τα cookies τρίτων που χρησιμοποιούμε

Στον παρόντα ιστότοπο υπάρχουν σύνδεσμοι, κουμπιά και ενσωματωμένο περιεχόμενο που περιέχει κώδικα από τρίτες εταιρείες, όπως οι Google, Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Soundcloud and Instagram. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, να εγκαθιστούν cookies και να καταγράφουν τις προτιμήσεις σας κατά την αλληλεπίδρασή σας με τον παρόντα ιστότοπο. Η συλλογή δεδομένων αυτών των τρίτων μερών γίνεται:

α) όταν επισκέπτεστε οποιαδήποτε ιστοσελίδα του παρόντος ιστοτόπου. Χρησιμοποιούμε το εργαλείο Google Analytics της Google, μία υπηρεσία όπου η Google μετρά την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό μας, καταγράφει την συμπεριφορά των χρηστών και να χρησιμοποιούμε αυτά τα στοιχεία για ενέργειες marketing. Επίσης τα cookies χρησιμοποιούνται από την Google και για την εξατομικευμένη προβολή διαφημίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. β) όταν πατάτε τα κουμπιά διαμοιρασμού στα social media, στο τέλος κάθε άρθρου μας

γ) όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς στα social media του musicworks.gr δ) όταν βλέπετε τα ενσωματωμένα στα άρθρα μας βίντεο του ΥouTube. Υποθέτουμε πως οι παραπάνω εταιρείες (Google, Facebook, Twitter, Youtube, Instagram, Soundcloud, Pinterest) έχουν εναρμονίσει την πολιτική για τα cookies και τα προσωπικά δεδομένα στην ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι παραπάνω τρίτες εταιρείες επεξεργάζονται τα προσωπικά σας δεδομένα με νόμιμο τρόπο. Για την εγκατάσταση των cookies των τρίτων εταιρειών και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από αυτές, δεν έχουμε καμμία ευθύνη και αρμοδιότητα και η λειτουργία τους διέπεται από την πολιτική cookies του κάθε τρίτου μέρους που τα εγκαθιστά. Πρέπει να διαβάσετε τις αντίστοιχες πολιτικές των ιστοτόπων τους, ώστε να δείτε πώς ακριβώς θα πρέπει να τα διαχειριστείτε.

2.4.3. Αναλυτικά τα cookies που χρησιμοποιούμε

CookieTypeDurationDescription
_ganecessary730Έκδοση: musicworks.gr / Σκοπός: Cookie της Google Analytics. Καταγράφει ένα μοναδικό ID που χρησιμοποιείται για συλλογή στατιστικών στοιχείων όταν ένας χρήστης επισκέπτεται αυτόν τον ιστότοπο.
CookieConsentnecessary365Έκδοση: musicworks.gr / Σκοπός: αποθηκεύει την συγκατάθεση του χρήστη για την εγκατάσταση cookies σε αυτόν τον ιστότοπο.
cookielawinfo-checkbox-necessarynecessary1Έκδοση: musicworks.gr / Σκοπός: Καθορίζει αν ο χρήστης έχει αποδεχτεί την εγκατάσταση cookies.
cookielawinfo-checkbox-non-necessarynecessary365Έκδοση: musicworks.gr / Σκοπός: Καθορίζει αν ο χρήστης έχει αποδεχτεί την εγκατάσταση των μη-απαραίτητων cookies.
GPSnon-necessary1Εκδότης: youtube.com / Σκοπός: Καταγράφει ένα μοναδικό ID σε κινητές συσκευές για να βρίσκει την γεωγραφική τοποθεσία του χρήστη.
IDEnon-necessary365Εκδότης: Google doubleclick.net / Σκοπός: Καταγράφει την δραστηριότητα του χρήστη όταν βλέπει ή πατάει πάνω σε μια διαφήμιση, για να μετρήσει την αποτελεσματικότητά της και να εμφανίσει εξατομικευμένο περιεχόμενο στον χρήστη.
NIDnon-necessary180Εκδότης: google.com / Σκοπός: Καταγράφει ένα μοναδικό ID για την συσκευή του χρήστη, ώστε να δείχνει εξατομικευμένες διαφημίσεις.
pll_languagenon-necessary365Εκδότης: musicworks.gr / Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να καθορίσει την γλώσσα προτίμησης του επισκέπτη, ώστε να εμφανίσει ενδεχομένως περιεχόμενο στη γλώσσα του.
PREFnon-necessary243Εκδότης: Youtube / Σκοπός: Καταγράφει ένα μοναδικό ID που χρησιμοποιείται από την google για να συλλέγει στατιστικά στοιχεία για το πώς ο χρήστης χρησιμοποιεί το Youtube σε διάφορες ιστοσελίδες.
rc::anon-necessarypersistentΕκδότης: google.com / Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζει τους ανθρώπινους χρήστες από τα bots. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο για έναν ιστότοπο γιατί οι στατιστική ανάλυση είναι έγκυρη.
rc::bnon-necessarysessionΕκδότης: google.com / Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζει τους ανθρώπινους χρήστες από τα bots.
rc::cnon-necessarysessionΕκδότης: google.com / Σκοπός: Χρησιμοποιείται για να ξεχωρίζει τους ανθρώπινους χρήστες από τα bots.

3. Πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων

3.1. Νομοθεσία και προστασία προσωπικών δεδομένων

Ο τρόπος συλλογής, επεξεργασίας και χρήσης των προσωπικών σας δεδομένων από τον ιστότοπο https://www.musicworks.gr είναι σύμφωνος με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την προστασία δεδομένων και την ιδιωτική ζωή των χρηστών. Συγκεκριμένα είναι σύμφωνος και με τον Γενικό Κανόνα Προστασίας Δεδομένων (GDPR) που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 25η Μαΐου 2018 με την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ν. 4624/2019.

3.2. Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων

3.2.1. Όλη η μεταφορά δεδομένων μεταξύ αυτού του ιστότοπου και του προγράμματος περιήγησής σας είναι κρυπτογραφημένη και μεταφέρεται μέσω του πρωτοκόλλου HTTPS. Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω της φόρμας επικοινωνίας θα μας σταλούν με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προστατεύεται από όλα τα σύγχρονα πρωτόκολλα ασφαλείας που υποστηρίζει ο διακομιστής μας (server).

3.2.2.  Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται μέσω της φόρμας επικοινωνίας δεν δημοσιοποιούνται, δεν μεταβιβάζονται, δεν πωλούνται ή ενοικιάζονται σε τρίτους και η χρήση τους γίνεται μόνο για την επικοινωνία του ιδιοκτήτη/διαχειριστή του ιστοτόπου https://www.musicworks.gr με τους επισκέπτες και χρήστες του. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που η χρήση της φόρμας επικοινωνίας γίνεται με παράνομο τρόπο και αντίθετο με τους όρους χρήσης του ιστοτόπου https://www.musicworks.gr, οπότε τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες αρχές για τις περαιτέρω ενέργειες. Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

3.3. Σύνδεσμοι τρίτων μερών (links)

Σε διάφορα σημεία των ιστοσελίδων του ιστοτόπου https://www.musicworks.gr υπάρχουν σύνδεσμοι (links) που σας μεταφέρουν σε εξωτερικές ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η περιήγησή σας στις ιστοσελίδες αυτές γίνεται με την αποκλειστική ευθύνη του χρήστη. Ο ιστότοπος https://www.musicworks.gr δεν φέρει καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο και την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων των τρίτων αυτών ιστοσελίδων.

3.4. Υπεύθυνος ελέγχου και διαχείρισης δεδομένων  

Ο έλεγχος και η διαχείριση των προσωπικών σας δεδομένων γίνεται από τον ιδιοκτήτη του παρόντος ιστοτόπου: Αθανάσιος Ν. Αρβανίτης, Αγίας Λαύρας 74, Τ.Κ. 13231, Πετρούπολη Αττικής.

3.5. Πρόσβαση και διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων

Ο επισκέπτης/χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσει με τον διαχειριστή δεδομένων στο τηλέφωνο 210-5055255 ή να στείλει email στην διεύθυνση office@musicworks.gr, για να ενημερωθεί αν υπάρχει αρχείο με τα  προσωπικά του δεδομένα, να ζητήσει να μάθει τον λόγο χρήσης και το πόσο χρόνο θα αποθηκευτούν, ενώ μπορεί να τα αλλάξει, να ζητήσει να μην χρησιμοποιηθούν ή να ζητήσει την μόνιμη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων.

3.6. Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου μας

Αυτή η πολιτική απορρήτου μπορεί να μεταβάλλεται, ώστε να προσαρμόζεται κάθε φορά στην ισχύουσα νομοθεσία. Αυτό θα γίνεται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση των χρηστών. Σημαντικές αλλαγές θα γίνονται γνωστές με την εμφάνιση μηνύματος στο κάτω μέρος της οθόνης του χρήστη, όταν επισκέπτεται τον ιστότοπο https://www.musicworks.gr.

Scroll to Top