MW Ερωτηματολόγιο: ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

ο ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

(FEF/ΦΕΥ)

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

αριστομένης θεοδωρόπουλος
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟς

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Ζωγραφική, μουσική, προβληματοποιός και λύτης. Παρακαλώ προσλάβετέ με.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Κάθε βήμα και αρχή. Αυτή την στιγμή, ο 1ος δίσκος του ΦΕΥ και η έκθεση που έγινε τον Οκτώβρη.

3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Κι άλλοι δίσκοι, κι άλλες δημιουργίες και ίσως λιγότερα εμπόδια.

4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Αυτό τον καιρό έχω κολλήσει με την κυκλοφορία του φίλου Ανδρέα Καββαδία που, ως d E, κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό το album Pine Island Under The Midnight Sun . Το 3ο κομμάτι του δίσκου λοιπόν, Greet, είναι μια σύνθεση την οποία πραγματικά ζήλεψα. Προσπαθώ καιρό τώρα να συνθέσω ενα μινιμαλιστικό κομμάτι αλλά φευ, πάντα καταλήγω να τα φορτώνω.

5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Συλλογές exotica για το πρωί και δισκογραφία William Basinski για τη νύχτα.

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Δύσκολη ερώτηση για να απαντήσεις ακομπλεξάριστα. Ακούω πολλή μουσική αλλά φυσικά υπάρχουν κάποιοι δημιουργοί στους οποίους επιστρέφω πιο συχνά. Οστώσο θα προσπαθήσω να απαντήσω διπλωματικά λέγοντας ότι οι εμμονές και επιρροές μου, που ποικίλουν, έχουν αισθητή την παρουσία τους τόσο στην μουσική όσο και στην ζωγραφική μου.

7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Σας γράφω τις απαντήσεις ενώ από πίσω παίζει Tο The Space Between της Joanna Brouk

8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Ο Διάβολος μέσα του – Ραϊμόν Ραντιγκέ

9. ΧΟΜΠΥ;
Δουλειά.

10. BΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Το βινύλιο μου αρέσει γιατί είναι ζωντανό, η κασέτα μου φαίνεται χαριτωμένη, το CD με προβληματίζει, το mp3 με βόλεψε και το web streaming μπήκε στην ζωή μου χωρίς να με ρωτήσει. Όλες οι πλατφόρμες δεκτές.

11. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Παρόλα τα κακά του διαδικτύου και των social media, η πρόσβαση που προσφέρει στην μουσική και στο κοινό έχει βοηθήσει σε επίπεδα που δεν θα φανταζόμασταν πριν από κάποια χρόνια. Το πόσο, φαίνεται μεταξύ άλλων, και στην ποιότητα των δουλειών που βλέπουμε – και εδώ αναφέρομαι κυρίως στην Ελλαδίτσα – όπου θα τολμήσω να πω ότι έχουμε φτάσει σε μια δημιουργική κορύφωση.

12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ;
Συγγνώμη για όλα.


Προσωπικό website του Αριστομένη

FEF (ΦΕΥ)

HERE/ΕΔΩ

αριστομένης θεοδωρόπουλος φευ
BSR095 – B Otherside Records

[Ακολουθεί Δελτίο Τύπου]

Μετά από μία σειρά συλλογικών πρότζεκτ, έρχεται το ΕΔΩ, ο πρώτος δίσκος του ΦΕΥ, το νέο προσωπικό οπτικοακουστικό πρότζεκτ του καλλιτέχνη Αριστομένη Θεοδωρόπουλου. Περιέχοντας επτά κομμάτια άμεσης, συννεφιασμένης folk μουσικής, παρουσιασμένα παράλληλα με επτά έργα συμβολικής τέχνης, το άλμπουμ εξερευνεί το σημείο όπου τέμνονται η προσωπική εμπειρία και η μουσική κληρονομιά.

Με εξέλιξη αργή, τα κομμάτια συνδυάζουν μικτά μουσικά στοιχεία, από την ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, έως την παγκόσμια avant-garde και τον μινιμαλισμό της Δύσης, σχηματίζοντας ένα υποβλητικό ταξίδι από το Παρελθόν στο Τώρα.  Ένας αστερισμός παραδοσιακών οργάνων, field recordings και αναλογικών ηλεκτρονικών ηχοτοπίων ενορχηστρώνονται γύρω από επαναλαμβανόμενες λούπες και ψυχεδελικές φόρμες. Το αποτέλεσμα είναι μια μαγευτική, ηλεκτριστική εμπειρία που ταλαντεύεται μεταξύ αιθέριας ακουστικής και ψυχεδελικού παροξυσμού.

Ο δίσκος Εδώ – ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΕΥ) κυκλοφορεί από την B-Otherside Records σε 200 αντίτυπα, εκ των οποίων τα 150 συνοδεύονται από 16-σέλιδο έγχρωμο booklet που περιλαμβάνει πλήρεις στίχους και τους επτά πίνακες, ενώ 50 αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν σε boxset με έγχρωμο booklet, τον δίσκο σε μορφή CD, καρφίτσα, αφίσα και τέλος το ΣΥΝ, ένα ΕΡ τεσσάρων bonus κομματιών ανάγλυφης, analog ambient μουσικής σε φορμάτ κασέτας.

Ο δίσκος είναι διαθέσιμος στο Music Works στην τιμή των ευρώ.

Επικοινωνήστε μαζί μας


Scroll to Top