MW Ερωτηματολόγιο: MAYO THOMPSON

Home » MW Ερωτηματολόγιο: MAYO THOMPSON

o MAYO THOMPSON (THE RED KRAYOLA)

Mayo Thompson

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Υποθέτω ρωτάς για επίσημα προσόντα; Πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο, παίρνοντας και απολυτήριο για το τελευταίο. Σε ένα διάστημα τεσσάρων ετών στο πανεπιστήμιο, προσπάθησα να παρακολουθήσω προκαταρκτικά Νομικής Σχολής, Αγγλική Λογοτεχνία με δημιουργική γραφή και Ιστορία Τέχνης, με αυτήν την σειρά. Πήρα σαν δευτερεύον μάθημα τη Φιλοσοφία, σε όλο αυτό το διάστημα, μάζεψα πολλές μονάδες, αλλά ποτέ δεν πήρα πτυχίο. Για επίσημη εκπαίδευση στη Μουσική, έκανα μαθήματα πιάνου την πρώτη χρονιά στη στρατιωτική σχολή, στο επίπεδο 6, κατά την διάρκεια της οποίας έμαθα να παίζω bugle (σάλπιγγα). Ήμουνα μέλος της ομάδας σαλπιγκτών του διοικητή της Σχολής, Captain James Canty, απόστρατου του Αμερικάνικου Στρατού. Είχε γράψει ένα βιβλίο με παρτιτούρες για κομμάτια με bugle. Αναρωτιόμουν πάντα, αλλά μέχρι τώρα μου ήταν αδύνατο να κατανοήσω ή να φανταστώ, πώς και γιατί με έκανε σαλπιγκτή, εκτός της ανάγκης για έναν σαλπιγκτή. Εκτός του βιβλίου με τις παρτιτούρες, του άρεσε να είναι γνωστός, ως ένας από τους παρόντες όταν ο Αυτοκράτορας Hirohito υπέγραψε την συμφωνία για την παράδοση ανευ όρων της Ιαπωνίας, στο κατάστρωμα του θωρηκτού Missouri, που είχε αγκυροβολήσει στο Yokohama Bay, το 1945. Την δεύτερη χρονιά, μου προτάθηκε να μπω στην μπάντα της σχολής παίζοντας τούμπα, αλλά το απέρριψα, προτιμώντας να στρατευθώ.
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Δεν με απασχολεί να αξιολογήσω την καριέρα μου ενδελεχώς. Δεν μπορώ να φανταστώ μια απάντηση, που δεν θα περιέχει κομπασμό και αναφορά ονομάτων. Αφήνοντας το λοιπόν, στις μέρες μας, όπως και στο παρελθόν, είχα την τύχη να συμμετάσχω σε δραστηριότητες που το φως της δημοσιότητας ήταν έντονο.
3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Φιλοδοξίες για να τελειώσω projects που είναι σε εκκρεμότητα σίγουρα έχω, αλλά δεν αισθάνομαι υποχρεωμένος για κάτι, πέρα από το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Χωρίς κάποια ιδιαίτερη σειρά, απλά μιά γεύση, όπως τα έβγαλα από το μυαλό μου, η κορυφή του παγόβουνου, μερικά από εκατοντάδες…‘Goodnight Irene’; ‘Stardust’; ‘Green Door’; ‘Blue Moon’; ‘Keep Α Κnockin’’; ‘Hey, Bo Diddley’; ‘Midnight Hour’; everything by Lightnin’ Hopkins; ‘I Just Called To Say I love You”’; ‘My Girl’; “Girl’; ‘My Generation’; ‘See My Friends’; ‘John Wesley Harding’; ‘The Boxer’; ‘Please Please Me’; ‘Never Never Gonna Give You Up’; ‘Good Vibrations’; ‘Jumpin’ Jack Flash’; ‘Instant Karma’; ‘Are You Glad To Be In America?’; ‘Tainted Love’; ‘I Will Survive’; ‘Mack the Knife’; ‘Gimme Some Lovin’; ‘Männer’; ‘Trans Europe Express’; ‘Major Tom’; ‘Sister Ray’; ‘Ça Plan Pour Moi’; ‘Bohemian Rhapsody’; ‘Paralyzed’; “(With My) Mind On My Money And My Money On My Mind’; ‘Totally Wired’; ‘Fairytale in a supermarket’; ‘… Sometimes It’s Enough To Make You Wonder How You Keep From Going Under’; ‘Light My Fire’; ‘Never On Sunday’; ‘Winter Reise’;… και ούτω καθεξής, μέχρι το ξημέρωμα…
5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Μου αρέσουν πολλοί δίσκοι, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να μην μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν. Αν χρειαστεί, η τράπεζα της μνήμης μου παίζει playback κατά απαίτηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεωρώ την ερώτηση κενή ή αδιάφορη. Το γεγονός ότι δεν μπορώ να φτιάξω μιά τέτοια λίστα, δεν συνεπάγεται ότι δεν απολαμβάνω να ξέρω, τι θα ήθελαν ν ακούσουν, όσοι μπορούν να απαντήσουν, όταν είναι αποκλεισμένοι κάπου, σκοτώνοντας το χρόνο τους μέχρι να έρθει η διάσωση ή το τέλος.
6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Δες το 4 – τόσα πολλά ν’ απαριθμήσω.
7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Κάνω λίγη επιλεκτική ακρόαση – έξω από τις ανάγκες της παραγωγής. Κρυφακούω αυτά που συμβαίνουν και/ή μαθαίνω για αυτά από τρίτους.
8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Σπάνια καταφέρνω να διαβάσω βιβλία ώς το τέλος – πολλά είναι “ανοιγμένα”. Ξανά, όπως πριν, είναι τόσα πολλά ν’ απαριθμήσω.
9. ΧΟΜΠΥ;
Μπιλιάρδο
10. ΒΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Καμμία πλατφόρμα δεν αποκλείεται εκ των προτέρων.
11. Η INDIE ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Η στάση μου απέναντι στο είδος, με όποιο τρόπο και αν ορίζεται, είναι πρακτική. Οι παραγωγικοί μου στόχοι είναι ρεαλιστικοί σε σχέση με την διανομή. Αυτό δεν σημαίνει ότι “θα τραγουδήσω στη χορωδία”.
[σημ.μτφ.: Εδώ ο Μayo εννοεί ότι ο προσδιορισμός indie τον ενδιαφέρει, αν είναι πρακτικός για τη δουλειά του, όχι απλά για να ικανοποιήσει ένα συγκεκριμένο κοινό.]
12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ;
Δεν έχω ένα προσωπικό απόφθεγμα.


Ο Mayo Thompson είναι ο ιθύνων νους πίσω από τους Red Krayola (Red Crayola).
Σύμφωνα με το allmusic:
Ενα από τα μακροβιότερα underground rock groups (εάν όχι, το μακροβιότερο), οι Red Krayola γεννήθηκαν από τις ωδίνες τοκετού της ψυχεδέλειας, ξεπερνώντας στην πορεία και τον θάνατο του post punk.Το μόνο σταθερό μέλος – στο διαρκώς εναλλασσόμενο line up του γκρουπ – είναι ο Mayo Thompson, τραγουδιστής/τραγουδοποιός/ οραματιστής, ο οποίος δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο για την αποσύνθεση της γλώσσας της “ροκ” μουσικής , όσο και για την προσωπική του έκφραση μέσω αυτής. Αυτό έχει κάνει την δισκογραφία των Red Krayola απαιτητική, συχνά, ένα δύσκολο άκουσμα. Το αντιστάθμισμα έρχεται από την ιδιόρρυθμη γοητεία των τραγουδιών και των φωνητικών του Thompson, το παιχνιδιάρικο χιούμορ και το ανοιχτό μυαλό του, που είναι μάλλον μή τυπικό χαρακτηριστικό για την avant rock μουσική”.
Η δισκογραφική εταιρεία Drag City πρόσφατα επανακυκλοφόρησε τέσσερα άλμπουμ από τον κατάλογο των Red Krayola: Corrected Slogans, Black Snakes, Malefactor Ade, και Amor and Language.

Corrected Slogans photo Malefactor Ade photo Amor and Language photo Black Snakes photo

The Red Krayola – Don´t Talk to Sociologists (from “Corrected Slogans”, 1976)


Scroll to Top