Λευκή Συμφωνία – “Μυστικοί Κήποι”

Home » Λευκή Συμφωνία – “Μυστικοί Κήποι”

Δελτίο Τύπου

Ένα από τα επιδραστικότερα και σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής ήταν και είναι αναμφισβήτητα η Λευκή Συμφωνία. Στην δεκαετία 1986-1996 κυκλοφόρησαν 4 δίσκους, o καθένας από τους οποίους έχει αφήσει ανεξίτηλο το μουσικό του στίγμα, στο μουσικό ύφος που υπηρέτησε.

Oι «Μυστικοί Κήποι» υπήρξαν το θεμέλιο του new wave – gothic rock – dark wave ήχου με ελληνικό στίχο στη χώρα μας, αφού η επίδραση του δίσκου είναι καταλυτική μέχρι τις μέρες μας. Η πρώτη έκδοση του 1986 περιείχε 6 συνθέσεις, ενώ η δεύτερη επανέκδοση του 1994 περιείχε και ακυκλοφόρητο ως τότε υλικό από ζωντανές ηχογραφήσεις και demo. Η τωρινή επανέκδοση σε βινύλιο είναι η έκδοση του 1994 με επιπλέον κομμάτια ακυκλοφόρητα μέχρι σήμερα, παρουσιάζοντας τους Μ.Κ. στην ολότητά τους για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Συγκεκριμένα, στην Α’ πλευρά υπάρχει επιπλέον το ακυκλοφόρητο studio κομμάτι «Μελαγχολία», ηχογραφημένο την ίδια περίοδο με τα υπόλοιπα. Η Β’ πλευρά, περιλαμβάνει ένα πραγματικό ηχητικό ντοκουμέντο: 7 συνθέσεις από live που έδωσε η μπάντα στην πτέρυγα ανηλίκων των φυλακών Κορυδαλλού την Πρωτοχρονιά του 1986 και είχε μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. Εδώ, επίσης παρουσιάζονται για πρώτη φορά τα «Κάποια μορφή θανάτου», «Πανικός» και «Υγρό καρδιακό άρωμα».

Λευκή Συμφωνία – Μυστικοί Κήποι: Περιορισμένη έκδοση 400 αντίτυπων βινυλίου 150gr, σε βιολετί χρώμα, με νέο mastering από τις αναλογικές μπομπίνες, των studio τραγουδιών, από τον Νίκο Στυλίδη της Labyrinth of Thoughts records (LOT), ενώ το ανανεωμένο artwork έχει επιμεληθεί η Melanie Merges.

Ταυτόχρονα επανεκδίδεται και ο δίσκος τους ¨Χρώματα” επίσης από την LOT.


Scroll to Top