ανδρεασ πανταζησ ο σταθμοσ

Μουσικό Ποιητικό ‘Αλμπουμ

“Ο Σταθμός” – Ανδρέας Πανταζής

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ Στίχοι – Μουσική

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ Ενορχήστρωση

 

Η ΚΙΘΑΡΑ ΜΟΥ –  Η ιστορία με τη κιθάρα μου ξεκίνησε στην εφηβεία. Ήταν η εποχή που υπήρχε ένας μαγικός ενθουσιασμός για όλα τα πράγματα. Θέλαμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο, εδώ και τώρα. Δούλευα την ημέρα και πήγαινα νυχτερινό σχολείο, και κάπου εκεί στο Μοναστηράκι, αγόρασα μια κιθάρα με δόσεις.

Αυτοδίδακτοι τότε, μαθαίναμε ακόρντα ο ένας από τον άλλον. Παίζαμε Σαββόπουλο και λίγα ξένα. Ύστερα μπήκαμε με τους συντρόφους στο καράβι χωρίς να ξέρουμε καλά-καλά που πάμε. Πέσαμε σε πολλές φουρτούνες και περιπέτειες. Διαδηλώσεις, χούντες, Νομικές, Πολυτεχνεία, ξανά διαδηλώσεις και δακρυγόνα, τόσα δακρυγόνα που δεν είχαν μείνει πια δάκρια.

Κάποτε φτάσαμε στο νησί των Λωτοφάγων. Εκβιομηχάνιση, δουλειά, οικογένεια, κατανάλωση και ενδιάμεσα διαλείψεις και στιχουργική. Μας είχαν πει να μην φάτε, αλλά εμείς στήσαμε τεράστιο φαγοπότι! Μόνο ο Οδυσσέας δεν έφαγε και προσπαθούσε μέσα στον καθένα, να μας σύρει πίσω στο καράβι. Εντωμεταξύ, το κέρδος κάθε μέρα βομβάρδιζε την πόλη ανελέητα, δεν είχε μείνει τίποτα όρθιο και… ούτε λέξη για κιθάρα.

Κάποια στιγμή, ο Οδυσσέας κατάφερε να με πετάξει πάνω στο καράβι. Κρατώντας μια φωτογραφία μου στο χέρι, για τους αγνοούμενους στον Ερυθρό Σταυρό, με κοίταξε μέσα από δεκαετίες και ύστερα, μέσα από τη θάλασσα στα μάτια της Κατερίνας, με ρώτησε: Εσύ, πικρό ολίσθημα της Μνήμης, θυμάμαι κάποτε, είχες και μια κιθάρα, τι την έκανες; Τότε ήταν που ξαναθυμήθηκα, μετά από τριάντα χρόνια, την κιθάρα μου! Και κάπως έτσι, έγραψα στίχους και για πρώτη φορά μουσική, ελπίζοντας να ξυπνήσω μέσα μου αυτόν τον Υπνοβάτη!

Ανδρέας Πανταζής 5/11/18

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ Τραγούδι, Ακουστική Κιθάρα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ Πιάνο, Κιθάρα (04r), Μπάσο, Ηλεκτρικό Πιάνο, Τρομπέτα, Ομποε

Παραγωγή: Θεόδωρος Δρεμέτσικας, Ανδρέας Πανταζής

Η ηχοληψία, η μίξη και το Mastering έγιναν από το Θεόδωρο Δρεμέτσικα στο Assa project studio Αθήνα & Αρκαδία και στο Ανδρέας Πανταζής home studio.

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Ανδρέας Πανταζής, Θοδωρής Δρεμέτσικας

Φωτογραφία: Θοδωρής Δρεμέτσικας, Δάφνη Πανταζή

 

https://andreaspantazis.gr

 


Scroll to Top