Ήδη από τo 2011 και μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου Dizality, η πορεία των DiZZY DiZIGN είχε αρχίσει να διαμορφώνεται από διαδοχικούς πειραματισμούς πάνω στον τρόπο λειτουργίας του συγκροτήματος. Επιρροές και αναφορές δεν αναζητήθηκαν μόνο εντός της ίδιας της μουσικής, αλλά και σε χώρους όπως οι τοπικές παραδόσεις, οι εικαστικές τέχνες και η λογοτεχνία. Μέσα σε ένα κλίμα μουσικής «ελευθεριότητας», η διαδικασία παραγωγής για τον δεύτερο δίσκο, Exposure L διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια, από τον Αύγουστο του 2013 ως τον Ιούλιο του 2015.
Το Exposure L εκφράζει συνολικά αυτή την δεύτερη περίοδο των DiZZY DiZIGN. Yπάρχουν στοιχεία από το προοδευτικό rock, αλλά οι επιρροές εμπλουτίζονται και από την ηλεκτρονική μουσική, την avant-garde, την ελληνική παραδοσιακή μουσική και την βυζαντινή μουσική.

Το Exposure L κυκλοφορεί διαδικτυακά από τον Δεκέμβριο του 2015 σε ψηφιακή μορφή, μέσω της ιστοσελίδας του συγκροτήματος στο bandcamp.  Επίσης κυκλοφορεί από την B-Otherside Records, σε 220 αριθμημένα αντίτυπα 12” δίσκου βινυλίου, gatefold συσκευασίας.  30 επιπλέον αντίτυπα κυκλοφορούν σε έκδοση πολυτελείας μέσα σε υφασμάτινη θήκη με ειδική μεταξοτυπία και διακοσμητική ραφή, σε επιμέλεια του μέλους του συγκροτήματος και εικαστικού Θανάση Σαμπαζιώτη.

https://dizzydizign.bandcamp.com/


Scroll to Top