ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Λίγο πριν.. λίγο μετά» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Γιώργου Βαρσαμάκη με οκτώ νέα ορχηστρικά μουσικά θέματα και δυο διασκευές παλαιότερων.Το έργο ηχογραφήθηκε από μικρή ορχήστρα εγχόρδων και πνευστών, πιάνο, κιθάρες, μπάσο και κρουστά.
“Σε μια εποχή που ο,τιδήποτε εμπεριέχεται στο «πριν» είναι τόσο άμεσα συνδεδεμένο με ο,τιδήποτε θα εμπεριέχεται στο «μετά», η μουσική προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία και τη σημασία της δεδομένης στιγμής στη ζωή μας.
Αυτή τη δεδομένη στιγμή του «λίγο πριν» και του «λίγο μετά» που το παρελθόν και το μέλλον διαπληκτίζονται, έρχεται η μουσική να τη σηματοδοτήσει, να την οριοθετήσει δίνοντάς της τη μέγιστη αξία. Η στιγμή έχει τη δύναμη να αναθεωρεί την προηγούμενη άποψη για το σωστό και το λάθος, το καλό και το κακό. Ανάμεσα στο «λίγο πριν» και στο «λίγο μετά», το τώρα, η στιγμή καθαρή, ανόθευτη, διψά τη δημιουργία πριν γίνει παρελθόν…” ΓΒ

Μαζί με τον Γιώργο Βαρσαμάκη που έπαιξε πιάνο συμπράττουν, το κουαρτέτο εγχόρδων crescendo , ο σολίστ κιθάρας Γιώργος Τοσικιάν , ο Κωστας Ιωαννίδης στο κλαρινέτο, η Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου στο φλάουτο, ο Νίκος Δημαράς στην τρομπέτα,ο Άγγελος Τζαμαριάς στο Τρομπόνι, ο Λάκης Χαλκιόπουλος στο μπάσο και ο Πέτρος Φατής στα κρουστά.

Σύνθεση-ενορχήστρωση: Γιώργος Βαρσαμάκης
ηχοληψία: Λάκης Χαλκιόπουλος
μίξη: Γιώργος Βαρσαμάκης ,Λάκης Χαλκιόπουλος
δ/νση παραγωγής: Γιώργος Βαρσαμάκης (gvarsamakis@yahoo.gr)
ηχογράφηση: studio new location
Iστοσελίδα: www.varsamakis.gr
Το cd κυκλοφορεί από την εταιρεία μουσικών παραγωγών κι εκδόσεων «Μελωδικό Καράβι».

Bιογραφικό
O Γιώργος Βαρσαμάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο με ανώτερες θεωρητικές σπουδές στη μουσική, που ολοκληρώνονται με το πτυχίο της φούγκας. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και για μικρού μήκους ταινίες. Από το 2004 έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές ( Born Reborn 2004, 10 πτήσεις με αερόστατο 2007, Μυστικά Παραμύθια 2010).
Μουσικά του έργα έχουν παρουσιαστεί από την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ. Τον Ιούνιο του 2007 σε διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής, παρουσίασε το έργο του για συμφωνική ορχήστρα «Ο χορός της πεταλούδας».
Τον Οκτώβριο του 2008 σε διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη παρουσιάστηκαν πέντε έργα του για ορχήστρα. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο studio c της ελληνικής ραδιοφωνίας, σε απ΄ευθείας μετάδοση από το τρίτο πρόγραμμα.
Έχει δώσει συναυλίες με την ορχήστρα του σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στην Tεχνόπολη στο Γκάζι, ενώ έχει δώσει και τρείς συναυλίες στο θέατρο Πέτρας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας (2007,2010,2011).


Scroll to Top