Οι Jane Doe (ή μήπως η Jane Doe;) αποτελούσαν ίσως μέχρι τώρα ένα καλά κρυμμένο μυστικό της ελληνικής σκηνής. Ήρθε η ώρα να βγουν στο φως…

Το The Enormous Head of King Splendid έρχεται αρκετά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους Heaven for Dogs [Run Devil Run, 2007] που πέρασε σχετικά απαρατήρητο την εποχή της κυκλοφορίας του. Από τότε το συγκρότημα εξελίχθηκε πάρα πολύ.
Το 2008 «ψήθηκαν» κάνοντας πολλές συναυλίες δίπλα στα τότε γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής (Fuzzy Nerds, Film, Rosebleed κ.α.). Το 2009 πήραν την απόφαση να σταματήσουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα προκειμένου να αφοσιωθούν στην προετοιμασία του δεύτερου τους άλμπουμ. Απόφαση που οδήγησε σε ένα άλμπουμ καλλιτεχνικά μεστό, συναισθηματικά πλήρες που μιλάει με τις μελωδίες και τους ασυνήθιστα όμορφους στίχους του κατευθείαν στην καρδιά και που, παρά τη σκληρή δουλειά που το γέννησε, καταφέρνει να είναι αβίαστα αυθόρμητο. Το πιάνο, το τσέλο, το βιολί, η τρομπέτα και τα κρουστά έρχονται να απογειώσουν τις ήδη καλογραμμένες συνθέσεις και να προσθέσουν το δικό τους χρώμα στις κιθαριστικές ενορχηστρώσεις τους. Τα τραγούδια του The Enormous Head of King Splendid αντλούν την στιχουργική τους θεματική από 13 λογοτεχνικά βιβλία και 2 κόμιξ.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Stratos Doe (τύμπανα, κρουστά), Dionisis Doe (μπάσο, μεταλλόφωνο) , Antonis Doe (Ηλ.κιθάρα) , Alkis Doe (Ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα), και Moss Doe (Λέξεις).Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη οι εξής μουσικοί: Νικόδημος Τριαρίδης (ηλ.κιθάρες, μπάσο, κρουστά, πιάνο, programming), Πάνος Παπαδόπουλος (ηλ.κιθάρες), Μιχάλης Βρέττας (βιολί), Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο), Ελένη Φωτοπούλου (τσέλο), Τάσος Τατάρογλου (τρομπέτες), Τάσος Παπαλιάς (πιάνο, πλήκτρα), Γιάννης Γκουντάνος (κρουστά) καθώς και το παλαιότερο μέλος του συγκροτήματος Nikos Doe (σε ηλεκτρικές και ακουστικές κιθάρες)
To The Enormous Head of King Splendid ηχογραφήθηκε στη Θεσσαλονίκη στo The Sonic Ark Studio.


Scroll to Top