MW Ερωτηματολόγιο: ALAN JENKINS

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ALAN JENKINS

ο ALAN JENKINS (THE DEEP FREEZE MICE)

deep freeze mice alan jenkins

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Έχω δίπλωμα στις Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χρήσιμο μου ήταν.
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Νομίζω, ήταν τα χρόνια που υπήρχε το στούντιο ηχογράφησης της Cordelia Records, την περίοδο 1996-2009. Έφτιαξα ένα DVD με τίτλο “The Last Days Of Cordelia Records” , που απεικονίζει εκείνη την εποχή όμορφα.
3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Πάντα ήθελα να ηχογραφήσω ένα θρυλικό άλμπουμ, που να συγκρίνεται σε εκτόπισμα με το “Pet Sounds” ή το “Sgt. Pepper.” Νομίζω θα το κάνω του χρόνου.
4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
“Someone Κeeps Μoving Μy Chair” των They Might Be Giants, “I Wanna Be Your Dog” των The Stooges. Επίσης, “Rumble” (Link Wray), “Apache” (The Shadows) και “Penetration” (The Pyramids). Αα, και το “Hotel California” (Απλά αστειεύομαι, είμαι ευτυχής που δεν το έχω γράψει.)
5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Μερικά από τ’ αγαπημένα μου άλμπουμ είναι: “Uncle Meat” (και άλλα του Frank Zappa), “Trout Mask Replica”, “The Faust Tapes”, “The Magic City” του Sun Ra, (κυκλοφόρησα ένα άλμπουμ δικό μου το “The Magic City” πρόσφατα – ο Sun Ra και εγώ καταγόμαστε από το Birmingham ξέρεις.) [σημ.μεταφρ.: ειρωνικό, ο Sun Ra κατάγεται από το Birmingham των ΗΠΑ] … “LA Woman”, “Dolly Mixture”, “Demonstration Tapes”, “Raw Power”, το πρώτο άλμπουμ των Bartlebees, “Ventures in Space” κ.λ.π.
6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Μόλις ρώτησα την φίλη μου Lesley, για το ποιοί είναι οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες και είπε ότι μου αρέσει ο Frank Zappa και οι Beatles και πολύ “ φρικτό prog rock crap από τα ’70s” και της είπα “όχι δεν μου αρέσει” και ανταπάντησε “ναι σου αρέσουν, ακούμε περίπου δύο χρόνια prog rock crap, όταν βάζεις μουσική την ώρα που πίνουμε τσάι”.
7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Αυτή την εβδομάδα, ακούω κυρίως μιά συλλογή από φανκ 7ιντσα, της εταιρίας Daptone.
Διαβάζω ένα ενδιαφέρον άρθρο, από έναν τύπο που ονομάζεται Gabriel Roth που είναι ο παραγωγός της συλλογής. Περιγράφει λεπτομερώς τις ρετρό μεθόδους ηχογράφησης και ακούγεται ενδιαφέρον, έτσι σκέφτηκα να το τσεκάρω. Επίσης έναν δίσκο, που λέγεται “Maledictus Sounds” που μου το πρότειναν. Το άλμπουμ αυτό ηχογραφήθηκε το 1969, αλλά δεν το είχα ακούσει πριν.
8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Αυτή την περίοδο, διαβάζω το “Paul Revere’s Ride” του David Hackett Fischer, το “The First Fifteen Lives Οf Harry August” της Claire North και την αυτοβιογραφία του Jimmy Carl Black.
9. ΧΟΜΠΥ;
Μόνο η μουσική. Παίζω τρομπόνι (πραγματικά χάλια) σε δύο μπάντες πνευστών, καθώς αφιερώνω χρόνο και στις κιθαριστικές μου δραστηριότητες.
10. ΒΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Δεν μου αρέσει το βινύλιο, γιατί δεν ακούγεται πολύ καλά, αλλά ούτε και οι κασέτες.
Μου αρέσουν τα cd – είναι ok – αλλά συχνά χρησιμοποιώ mp3 ή streaming σε μορφή Youtube, γιατί βαριέμαι να σηκώνομαι από την καρέκλα. Αυτή η συσκευή που ανακάλυψε ο Neil Young και μοιάζει με Toblerone, φαίνεται ενδιαφέρουσα.
11. Η INDIE ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Είναι ικανοποιητικό βεβαίως, να βλέπεις την καταστροφή της μουσικής βιομηχανίας. Καταλαβαίνω ότι οι μουσικοί απογοητεύονται, στην προσπάθεια που κάνουν για να προβληθει η μπάντα τους, αλλά ίσως θα πρέπει να το βλέπουν σαν ένα κίνητρο, να γίνουν καλύτεροι και λιγότερο βαρετοί.
Το κοινό που θέλει να βρει ενδιαφέρουσα μουσική, τη βρίσκει πιό εύκολα στις μέρες μας.
Πάρε για παράδειγμα την dub reggae. Πίσω στη δεκαετία του 70, όταν το κλασσικό υλικό της ηχογραφούνταν, ήταν πολύ δύσκολο να το βρείς. Όλα τα δισκάδικα που ήξερα, στοκάρανε έναν τίτλο, και αυτό από σύμπτωση – αν είχε ευρεία διανομή – αλλά τα πιο πολλά δεν είχαν. Τώρα, μπορείς να ανατρέξεις στο ίντερνετ, να διαβάσεις μιά κριτική για την καλύτερη dub reggae κυκλοφορία και να το κάνεις download, χωρίς καν να στέκεσαι όρθιος.
Μπορώ να κάνω μιά ανασκόπηση των αγαπημένων μου ηχογραφήσεων των τελευταίων 40 χρόνων και να βρώ όλα αυτά που θα έπρεπε να ακούσω τότε, αλλά δεν το έκανα γιατί δεν τα ήξερα.
Δεν είχα ακούσει το “The Blank Generation” του Richard Hell μέχρι φέτος, ή το “Behind Τhe Magnolia Curtain” των Tav Falco’s Panther Burns. Τώρα συνειδητοποιώ, ότι θα έπρεπε να το είχα ακούσει το 1981, αλλά δεν το γνώριζα τότε.
12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ (PERSONAL MOTTO) ;
Μόλις ρώτησα ξανά την Lesley και με συμβούλεψε να προσποιηθώ ότι διάβασα λάθος την ερώτηση ως: “ποιά είναι η προσωπική σου ενυδρίδα” (personal otter).


Ο Alan Jenkins ήταν ιδρυτικό μέλος του βρετανικού γκρουπ The Deep Freeze Mice. Το διάστημα που το σχήμα ήταν ενεργό, κυκλοφόρησε δέκα άλμπουμ από το 1979 έως το 1989. Ο Άλαν μετά τους TDFM, έπαιξε και στα γκρουπ The Creams, Ruth’s Refrigerator, The Chrysanthemums and The Thurston Lava Tube. Επίσης, είναι ο ιθύνων νους πίσω από το label / στούντιο ηχογράφησης Cordelia Records, με πολλές κυκλοφορίες (αρκετές surf-cover συλλογές). Το στούντιο έκλεισε το 2009, αλλά η εταιρεία είναι ενεργή.


Scroll to Top