MW Ερωτηματολόγιο: ROBERT LLOYD

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ROBERT LLOYD

ο ROBERT LLOYD (THE NIGHTINGALES)

nightinggales robert lloyd

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Δεν έχω τυπικά προσόντα. Όταν ήμουν στο σχολείο, μπορούσες να φύγεις το Πάσχα πριν από τις εξετάσεις και αυτό έκανα, ξεκινώντας έτσι να δουλεύω.
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Η μνήμη μου δεν είναι πολύ καλή, αλλά το τελευταίο διάστημα έχω πάρει δύο (ευχετήριες) κάρτες από τον Robert Wyatt, ο οποίος εγκωμιάζει την δουλειά μου και αυτό σημαίνει αρκετά για μένα.
3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Θα ήθελα να έχω κάποιον, που θα διοργανώνει συναυλίες των Nightingales για 500 ή περισσότερα άτομα, έτσι ώστε να πληρώνεται το γκρουπ αλλά και οι συνεργάτες μας.
4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Προφανώς υπάρχουν πολλά που θα ήμουν υπερήφανος να έχω συνθέσει π.χ. σχεδόν όλος ο κατάλογος τραγουδιών του Little Richard, , αλλά αν ήταν να επιλέξω ένα, αυτό θα ήταν το “Good For Nothing” των Freakwater. Η συγκεκριμένη μπάντα έχει γράψει αρκετά σπουδαία κομμάτια, αλλά για μένα αυτό είναι το καλύτερο όλων.
5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Στο πρόγραμμα του BBC 4 με τον ίδιο τίτλο μπορείς να διαλέξεις οκτώ κομμάτια και καθώς, το “να τραγουδάει η Nico το “Nun Will Die Sonn So Hell Aufgehn” του Mahler”, υπάρχει μόνο στη φαντασία μου, σήμερα τα οκτώ μου κομμάτια είναι:
“The End Of The World” από το δίσκο “Will The Circle Be Unbroken” των Nitty Grittty Dirt Band,”Verklarte Nacht” του Arnold Schoenberg (string sextet version), Cecilia Bartoli singing Gluck’s “Di Questa Cetra In Seno”, “Good For Nothing” των Freakwater,
“Lover’s Talk” των Christy & EmilyDagmar, Krause singing Brecht and Weill’s “Die Ballade Von Der Hollenlili”, “Our Love Will Still Be There” των The Troggs, “Before I Grow Too Old” του Tommy McLain.
6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Nico, The Troggs, Cecilia Bartoli, Hotpants Romance και Sly & The Family Stone.
7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Μόλις αγόρασα μερικά hi fi μηχανήματα συμπεριλαμβανομένου ενός πικάπ, έτσι ώστε να αποκτήσω σταδιακά κάποιες κυκλοφορίες που θέλω σε βινύλιο, σαν το “Dance Of The Lemmings” των Amon Duul II. Εν τω μεταξύ – εκτός των τελευταίων mixes του καινούργιου άλμπουμ των Nightingales – δοκιμάζω στον καινούργιο ενισχυτή και τα ηχεία, παλιές αγαπημένες κυκλοφορίες όπως Cecilia, Freakwater, αλλά επίσης ροκ εν ρολ και ρέγκε. Επιπλέον, αγόρασα σε 45άρι το “Sag Μir Wo Die Blumen Sind” της Marlene Dietrich , που μου αρέσει να το ακούω.
8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Πρόσφατα ξαναδιάβασα το “The Age Of Kali” του William Dalrymple. Σύντομα θα τελειώσω το “Dom Casmurro” του Joaquim Maria Machado de Assis και ακολουθεί το “The World That Never Was” του Alex Butterworth.
9. ΧΟΜΠΥ;
Δεν έχω κάποιο χόμπυ πλέον. Πηγαίνω κάποιες φορές σε ιπποδρομίες καί ίσως ν’ ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχει εικονική ιπποδρομία online που παίζω με χρήματα. Εκτός από τις πρόβες της μπάντας, γενικά δεν βγαίνω έξω. Βλέπω αρκετά τηλεόραση, διαβάζω ή ακούω μουσική. Παρ’όλα αυτά, μου αρέσει να πηγαίνω διακοπές και να μιλάω με τους ντόπιους, να κολυμπάω στη θάλασσα κλπ.
10. ΒΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Το βινύλιο είναι το καλύτερο νομίζω, αλλά δεν έχω πρόβλημα με την κασέτα, το cd ή το mp3 σαν μέσον ακρόασης μουσικής. Σε ότι αφορά το web streaming…ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι αυτό.
11. Η INDIE ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Το διαδίκτυο κάνει ευκολότερα τα πράγματα σε ότι αφορά στην κυκλοφορία και στην προώθηση της indie μουσικής. Όπως λόγου χάρη, στο ότι μπορώ να “μιλήσω” με έναν τύπο στη Βουδαπέστη για την δυνατότητα μιας συναυλίας των Nightingales εκεί. Οπότε ναί, αποδεικνύεται ότι το ίντερνετ είναι χρήσιμο. Η Fliss – η ντράμερ των Nightingales – που ασχολείται με ότι έχει να κάνει με τα social media του γκρουπ – κάνει μιά καλή δουλειά στο να διαδίδει τις δραστηριότητες μας . Βέβαια, στο αν βοηθάει το ίντερνετ λιγότερο δημοφιλείς μπάντες – όπως η δική μας – να γίνουν πιο γνωστοί, αυτό είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Ναί όντως, groovy νέοι καλλιτέχνες μπορεί να γίνουν σε μιά βραδιά, φίρμες μέσω του διαδικτύου , αλλά νομίζω ότι πρέπει να δεχτούν ότι θα συνεχίσουν να κάνουν “σκατοπράγματα”, αν με αυτά έγιναν γνωστοί στον κόσμο από την αρχή.
12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ;
Δεν έχω ένα προσωπικό απόφθεγμα και ποτέ δεν σκέφτηκα κάποιο.


Το νέο άλμπουμ των The Nightingales ‘Mind Over Matter’
κυκλοφόρει σε CD και limited edition 180g vinyl, gatefold sleeve LP
από την δισκογραφική εταιρία Louder Than War .
mind over matter album


Scroll to Top