MW Ερωτηματολόγιο: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ο ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

(NIGHT KNIGHT, PLANET OF ZEUS)

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος - 350

photo by Evan Maragkoudakis

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;

Ίσως το πιο σημαντικό προσόν μου, το οποίο δεν κατέχω πλήρως ακόμη, είναι η ικανότητα να ακούω και να βιώνω τη μουσική, πρώτα ως ακροατής και μετά ως εμπλεκόμενος σ’αυτή.
2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Θεωρώ ότι δεν έχω πετύχει και τίποτα σπουδαίο και αυτό όχι λόγω απαξίωσης ή μετριοφροσύνης. Είναι στάση ζωής. Το επόμενο βήμα πάντοτε στο μυαλό μου είναι το σπουδαιότερο και το “καλύτερο”.Όταν υλοποιηθεί είναι ένα τίποτα. Το συνεχές κυνήγι μιας τελικά άπιαστης ιδέας και η ικανότητα να μην παίρνεις και πολύ στα σοβαρά τον εαυτό σου και τα πράγματα, τα οποία έχεις επιτύχει, κρατά έναν άνθρωπο προσγειωμένο και ζωντανό. Όταν αρχίζεις να μπαίνει,ς έστω και λίγο σε μία διαδικασία ανασκόπησης και νοσταλγίας, μάλλον έχει έρθει η ώρα για απόσυρση.
3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Ελπίζω να συνεχίσω να είμαι υγιής, να περιτριγυρίζομαι από ταλαντούχους και κυρίως ανήσυχους μουσικούς φίλους, να δημιουργούμε μαζί και να τριγυρνάμε από πόλη σε πόλη παίζοντας τη μουσική μας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Το “Strange fruit” της Nina Simone, το “Look of love” της Dusty Springfield, το “Heart of gold” του Neil Υoung, το “Machine gun” του Jimi Hendrix και πoλλά, μα πολλά ακόμη.
5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Το ομώνυμο album του Mark Hollis, το Blemish του David Sylvian, το Solid Air του John Martyn
6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Neil Υoung, Wishbone Ash, Jimi Hendrix Experience και Band of Gypsys, The Who, Radiohead, Jaga Jazzist και τουλάχιστον άλλα 1000 ονόματα.
7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Γενικότερα ακούω είτε πολύ κλασσικό ρεπερτόριο rock, soul, funk,αλλά κάπως πιο απελευθερωμένος συναισθηματικά απ’ότι παλιότερα, ή πραγματικά ακραία και σύγχρονα έργα.
8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Δε διαβάζω ιδιαίτερα. Η μητέρα μου, πάντοτε με κορόιδευε, αποκαλώντας με μονόχνωτο, αναφερόμενη στη μονόπλευρη ενασχόλησή μου με τη μουσική. Εννοείται πως είχε απόλυτο δίκιο.
9. ΧΟΜΠΥ;
Δεν έχω ούτε λεπτό να διαθέσω στους δικούς μου ανθρώπους, πόσο μάλλον σε χόμπυ. Αν είχα χρόνo πάντως, αυτά θα ήταν το κολύμπι,το bowling και το snowboard.
10. BΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Δε με ενδιαφέρει καθόλου το μέσο. Με ενδιαφέρει το τραγούδι. Στο μέλλον πάντως θα ήθελα να αρχίσω να χτίζω μια βιβλιοθήκη βινυλίων και ελπίζω μέχρι τότε να μου αρέσουν και τα malt whiskeys.
11. Η INDIE ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Σε πρώτη ανάγνωση το internet έφερε έναν εκδημοκραστισμό στη μουσική. Ένας άνθρωπος στην Ελλάδα, που ξέρει και θέλει να ψάχνει, έχει πια ταυτόχρονη πρόσβαση με έναν άνθρωπο, που βρίσκεται στις διάφορες πηγές των μουσικών εξελίξεων, σε νέες κυκλοφορίες, μουσική εκπαίδευση κτλ. Από την άλλη “οι δρόμοι του μεταξιού” ελέγχονται και θα συνεχίσουν να ελέγχονται από τους ίδιους και τους ίδιους.
12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ;
Εκεί έξω…


BEST NEW RELEASES @ mw B
Night Knight 305
Οι Night Knight είναι το προσωπικό project του Σεραφείμ Γιαννακόπουλου, ντράμερ των Planet of Zeus και για χρόνια ενεργού και υπερδραστήριου μέλους της ελληνικής underground ροκ μουσικής σκηνής της Ελλάδας και όχι μόνο.
Συνοδοιπόροι σε αυτό του το εγχείρημα είναι ο Στέλιος Προβής (Planet of Zeus) στο μπάσο, ο Μανώλης Γιαννίκιος (Whereswilder) στα ντραμς και ο Μηνάς Λιάκος (Fingers Crossed, TFATFY) στην κιθάρα.
Το δισκογραφικό τους ντεμπούτο, “God Ιs Α Μotherfucker” προέκυψε τον Αύγουστο του 2014, όταν ο Σεραφείμ μετά από αρκετές προσωπικές περιπέτειες, απομονώθηκε στο studio, για να βουτήξει χωρίς σωσίβιο στον ωκεανό του ήχου και της ιστορίας του ροκ.
Ελεύθερος από άγχη επιτυχίας και συνταγές δημιούργησε ένα album, αποτελούμενο από 11 τραγούδια, που αφήνουν στον ακροατή την αίσθηση ότι κάπου τα έχει ξανακούσει, αγκαλιάζοντας με θάρρος τις επιρροές του και μη νιώθοντας την ανάγκη να υποκριθεί στο όνομα της “τέχνης” και της εξέλιξης της μουσικής. Αποτέλεσμα όλης αυτής της αναζήτησης είναι ένα album, το οποίο ενώνει τις τελείες της ροκ παράδοσης, από το Neil Young και τους Crazy Horse μέχρι τους Radiohead, από τους Creedence Clearwater Revival μέχρι τους Black Rebel Motorcycle Club και από τον Donny Hathaway και το Bruce Springsteen μέχρι τους Jaga Jazzist. To «God Is A Motherfucker” κυλάει αβίαστα ολόκληρο, είναι επίκαιρο, όπως ήταν κάποτε το ροκ και η ακρόαση και η ερμηνεία του αποτελούν προσωπική υπόθεση.
Κυκλοφορεί σε διπλό 12” βινύλιο, cd και digital album από την Inner Ear.


Scroll to Top