συναυλία παραμύθι χωρίς όνομα 17-2-1980

Σαν σήμερα πριν από 40 ακριβώς χρόνια, πραγματοποιήθηκε -μετά από την ιστορική συναυλία του Δ. Πουλικάκου Crazy Love στου Ζωγράφου το 1979- άλλη μία σημαντική συναυλία της ελληνικής ροκ σκηνής, στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 80.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον ζωγράφο Νίκο Λιμπερόπουλο (Nicholas Liber) και συμμετείχαν σε αυτήν τα συγκροτήματα Dark Shadows, Εταιρεία Καλλιτεχνών (με φρόντμαν τον Παύλο Σιδηρόπουλο) καθώς και το Παραμύθι Χωρίς Όνομα – ένα πολυμελές/ευκαιριακό σχήμα που έστησε ο Δημήτρης Πουλικάκος.

Η συναυλία άρχισε στις 5 το απόγευμα και πρώτοι εμφανίστηκαν οι Dark Shadows από τους Αγίους Αναργύρους, με 70s new wave ήχο (Police, Ultravox και Vibrators) γεγονός που ξάφνιασε το απαίδευτο τότε σε αυτό τον συναυλιακό ήχο, κλασικό ροκ ακροατήριο.
Μετά ακολούθησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, με το συγκρότημα Εταιρία Καλλιτεχνών (Θόδωρος Παπαντίνας – κιθάρα, Στίλπων Νέστωρ- κιθάρα, Τζίμης Τζιμόπουλος -τύμπανα, και Τόλης Μαστρόκαλος – μπάσο).

Στο τέλος εμφανίστηκαν οι headliners Δημήτρης Πουλικάκος με τους Παραμύθι Χωρίς Ονομα (Δημήτρης Πουλικάκος – φωνή, κρουστά, Δήμης Παπαχρήστου – κιθάρα, Νίκος Πολίτης – κιθάρα, Βασίλης Ντάλλας – μπάσο, Λεωνίδας Αλαχαδάμης – ντραμς, Λάκης Διακογιάννης – σαξόφωνο, Πάτροκλος Κανσός – σαξόφωνο, Μηνάς Αλεξιάδης – πιάνο, κίμπορτντς, Γιώργος Μαγκλάρας – βιολί, Πάνος Κατσιμίχας – φυσαρμόνικα, Παύλος Σιδηρόπουλος – φωνητικά, Σταύρος Λογαρίδης – φωνητικά και Ελευθερία Αρβανιτάκη – φωνητικά).
Τα σετ περιελάμβαναν κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία των Πουλικάκου-Σιδηρόπουλου, καθώς και αρκετές διασκευές.
Επίσης σε κάποια τραγούδια τζαμάρανε μέλη και των δύο σχημάτων.

Η συναυλία, τηρουμένων των αναλογιών, θα μπορούσε να θεωρηθεί “ξαδελφάκι” της αντίστοιχης στου Ζωγράφου, με Ελληνες ροκ μουσικούς πρώτης γραμμής, γύρω από τον “πατριάρχη” της ελληνικής ροκ σκηνής.

“Το γεγονός της δεκαετίας του 80” όπως υποσημείωνε δηκτικά στην επικεφαλίδα της η αφίσα, έκλεινε ουσιαστικά έναν κύκλο πολύχρονης συναυλιακής λειψυδρίας.
Λίγες εβδομάδες μετά στον ίδιο χώρο, με την εμφάνιση των Police, η εγχώρια συναυλιακή δραστηριότητα θα έβγαινε από την απομόνωση (η συναυλία των Rolling Stones έγινε το 1967!) και θα έμπαινε σταδιακά για τα καλάστο tour καλεντάρι της Ευρώπης.

Στη φωτογραφία η αυθεντική αφίσα της συναυλίας, με μία σούπερ αφιέρωση από τον Δ. Πουλικάκο τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.


Scroll to Top