Ο Socos επιστρέφει στην μελοποιημένη ποίηση, τέσσερα χρόνια μετά το εμβληματικό Η Ύδρα των Πουλιών (ποίηση Νίκος Εγγονόπουλος – τραγούδι Δημήτρης Πουλικάκος).
Ολόκληρο το άλμπουμ “Το πρώτο απ’το δεύτερο και το δεύτερο απ’το τρίτο…”  περιέχει ακουστικά τραγούδια σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου. Η ατμόσφαιρα είναι εσκεμμένα λιτή, και «αφτιασίδωτη».
Ο Socos στην κιθάρα και τα δεύτερα φωνητικά και ο Μαρίνος Τζιάρος (των Socos & The Live Project Band) στο τραγούδι. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για τη δημιουργία ενός – απροσδιόριστης εποχής – περιβάλλοντος χώρου, άλλοτε ατμοσφαιρικού και άλλοτε εκρηκτικού, που περιβάλλει τον στίχο και του αφήνει χώρο να «ακουστεί» και να αναδειχτεί.

Το ότι η συλλογή αυτή μελοποιημένων ποιημάτων προσθέτει ένα τελείως νέο χρώμα στην παλέτα των ηχογραφήσεων του Socos, δεν θα έπρεπε να αποτελεί πλέον έκπληξη καθώς η (από άλμπουμ σε άλμπουμ) μεταμόρφωση είναι πλέον καταγεγραμμένο χαρακτηριστικό του δημιουργού.
Στην ερμηνεία των τραγουδιών ο Μαρίνος Τζιάρος που δοκιμάζεται για πρώτη φορά εκτός των πλαισίων των Socos & The Live Project Band στους οποίους ήταν μέλος.

Το cd περιλαμβάνει τα:«Το έγκλημα της μοναξιάς», «Όλο και πιο πολύ», «Ρήμαγμα» και «Αναστολή» από την ποιητική συλλογή Ξένα Γόνατα «Βολέματα καταστροφής» και «Τέλος» από την ποιητική συλλογή Ανυπεράσπιστος Καημός«Όσο με πληγώνεις» και «Η θάλασσα» από την ποιητική συλλογή Ο αλλήθωρος.
Η ηχογράφηση και το mastering του άλμπουμ έγινε στα Artracks Studios
Ηχοληψία -Μίξεις: Αλέξης Μπόλπασης
Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης


Scroll to Top