Θανάσης Γκαϊφύλλιας – “Stavento”

Home » Θανάσης Γκαϊφύλλιας – “Stavento”

Ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας παραμένει στις μουσικές επάλξεις του τόπου μας για 50 συνεχόμενα χρόνια, προσφέροντάς μας μέσα από τις προσεγμένες δισκογραφικές του καταθέσεις, έργα που αντέχουν στο χρόνο και έχουν ένα ευδιάκριτο στίγμα. ‘Εχοντας πάντα τις κεραίες του ανοιχτές στους κοινωνικούς αγώνες της κάθε εποχής, προσέφερε μουσικά αποκούμπια για να αποτυπώσει εύστοχα την αδικία και να σταθεί δίπλα στους αναξιοπαθούντες.

Το “Stavento” που κυκλοφόρησε το 1999 σε cd από τον ίδιο από το δισκοπωλείο-εταιρία «Κύτταρο» είναι γεμάτο από τραγούδια πολιτικά όσο και επίκαιρα, παρά τα 18 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη του έκδοση. Στα 9 τραγούδια του άλμπουμ υπάρχουν μελοποιημένα ποιήματα του Καρυωτάκη και του Μιχάλη Κατσαρού, καθώς και οι εξαιρετικοί στίχοι του Μιχάλη Γκανά, Θανάση Αβραμίδη, Γιάννη Καλαμίτση, Νίκου Σαλαβάτη, Μάνθου Αρμπιλιά, Γιάννη Πανούση καθώς και του ίδιου του Θανάση Γκαϊφύλλια. Τα τραγούδια αποδίδει ο ίδιος, με την εκλεκτή βοήθεια του Μίλτου Πασχαλίδη, Χρήστου Θηβαίου, Λίας Τζιαμπάζη, Γρηγόρη Γκερτσάκη, Νίκου Σουσαμίδη, την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου καθώς και η ομάδα μουσικής της κοινότητας Στροφή.

Η Β-otherSide records επανεκδίδει το “Stavento” σε 200 αριθμημένα αντίτυπα βινυλίου , με την προσθήκη 3 ακόμα τραγουδιών του Θανάση Γκαϊφύλλια που παρέμεναν ακυκλοφόρητα σε βινύλιο. Τα δύο πρώτα ( Aντισταθείτε, Ο κόσμος τους) βρίσκονταν στην συλλογή «Επί πτυχίω» που είχε κυκλοφορήσει από την δίσκοι «Κύτταρο» σε cd το 1996 και περιλαμβάνει την συγκλονιστική απόδοση του ποιήματος «Αντισταθείτε» του Μιχάλη Κατσαρού σε μια ακουστική εκτέλεση από τον ίδιο. Τέλος , έχει προστεθεί και το τραγούδι «Διομήδης», με το οποίο είχε συμμετάσχει σε μια συλλογή σε cd του περιοδικού Octava. Τα βινύλια περιλαμβάνουν δισέλιδο ένθετο με τους στίχους των τραγουδιών.


Scroll to Top