Αδιέξοδο / Γενιά Του Χάους – “Καλή σας όρεξη” (1984-86)

Home » Αδιέξοδο / Γενιά Του Χάους – “Καλή σας όρεξη” (1984-86)

Μάιος 1984: Kυκλοφορεί η πρώτη DIY punk παραγωγή στην Ελλάδα, η κασέτα Α…διέξοδο/Γενιά Του Χάους.

Άνοιξη του 2013: Πέφτει από εμάς στο τραπέζι η ιδέα για κυκλοφορία του υλικού της κασέτας σε βινύλιο.

Ιούνιος 2014: Μετά από ένα χρόνο από τη συγκέντρωση του υλικού και 30 χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία, η B-othersdie Records και η Scarecrow Records σάς παρουσιάζουν το υλικό της κασέτας σε βινύλιο. Οι μπάντες ηχογράφησαν τα τραγούδια τους στο Studio του Θοδωρή Μπουσιώτη στα τέλη του 1983, οι συνθέσεις είναι αυθόρμητες και φορτωμένες με νεανικό θυμό και οργή. Στην κασέτα ακούστηκαν για πρώτη φορά, μεταξύ άλλων, κομμάτια σαν την “Μπάσταρδοκρατια” των Γενιά Του Χάους και τα “Διπρόσωπα Συστήματα” από τους Αδιέξοδο, σε πρώτες “ωμές” εκτελέσεις. Τραγούδια, δηλαδή, τα οποία έχουν αφήσει την σφραγίδα τους στην ιστορία της Ελληνικής πανκ – και όχι μόνο – σκηνής.

Έκτος από τα τραγούδια της κασέτας, η έκδοση του βινυλίου είναι εμπλουτισμένη με τέσσερα επιπλέον τραγούδια των Αδιέξοδο, το “Απάθεια” που ηχογραφήθηκε το 1985 και τρία από την συναυλία τους στο Κύτταρο το Απρίλιο του 1985: “Εξακρίβωση στοιχείων”, “Απομόνωση” και “Οικογένεια”. Την πλευρά των Γενιά Του Χάους συμπληρώσαμε με τα “Πόλεμος για ποιους” και “Άγνωστος στρατιώτης” από ζωντανή εμφάνιση στα Ιωάννινα το Μάρτιο του 1985, καθώς και με ένα από τα λιγότερα γνωστά τραγούδια τους, το καταπληκτικό “Ξύπνα εργάτη”, ηχογραφημένο το 1986.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε 1000 αντίτυπα – 500 σε μαύρο βινύλιο και 500 σε γκρι – με καινούριο artwork καθώς και εξασέλιδο ένθετο με ανέκδοτες φωτογραφίες και στίχους.


Scroll to Top