MW Ερωτηματολόγιο: DAVE TATTERSALL

Home » MW Ερωτηματολόγιο: DAVE TATTERSALL

ο DAVE TATTERSALL

(THE WAVE PICTURES)

απαντά στο ερωτηματολόγιο του Music Works

dave tattersall wave pictures
 

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Έχω δίπλωμα Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Οι Farnic και Jonny (μπασίστας και ντράμερ των Wave Pictures αντίστοιχα) πήγαν σε Σχολή Καλών Τεχνών στο Κάρντιφ.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Είναι τόσες πολλές. Προσωπικά, έχω πραγματικά ευχαριστηθεί πολύ να παίζω σαν backing band του Daniel Johnston στην τελευταία περιοδεία του. Επίσης, μόλις ηχογραφήσαμε ένα άλμπουμ με έναν άλλο ήρωά μου, τον Wild Billy Childish, το οποίο είναι συναρπαστικό. Ήταν τόσο σπουδαίο να δουλέψουμε μαζί του. Γράψαμε όλα τα κομμάτια μαζί. Ο τίτλος του άλμπουμ θα είναι ‘Great Big Flamingo Burning Moon’! Έχε το στα υπ’ όψιν!

3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Δεν είμαι σίγουρος. Συχνά σκέφτομαι ότι δεν είμαι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι τώρα από το μυαλό μου. Υπάρχουν πράγματα (που θα ήθελα) αλλά δεν μπορώ να τα προσδιορίσω. Θέλω να συνεχίσω να ηχογραφώ καλύτερους δίσκους και να βελτιωθούμε σαν μπάντα. Δεν ξέρω αν αυτό ακούγεται λίγο χαζό όμως. Θα ήθελα να κρατήσω την μπάντα μαζί. Είναι δύσκολο να κρατήσεις μια μπάντα ενωμένη. Είναι δύσκολο όταν δεν βγάζεις λεφτά και περνάς τη μισή ζωή σου μακρυά από το σπίτι ταξιδεύοντας.
Ελπίζω να μείνουμε ενωμένοι.

4. ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Θα ήθελα να είχα γράψει το Cupid του Sam Cooke. Την φινέτσα και την απλότητα του γραψίματός του είναι δύσκολο να την ξεπεράσεις. Και αρέσει σε όλους αυτό το τραγούδι! Θα σου πώ ένα τραγούδι που αντέγραψα πολύ, ιδιαίτερα όταν ήμουν νεώτερος, είναι το Eight Pictures των Go-Betweens. Δεν ξέρω αν θα ευχόμουν να είχα γράψει το συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά ξέρω ότι βασικά το επανασύνθεσα αρκετές φορές! Είναι τόσο σπουδαίο τραγούδι. Το αγαπώ!
Αυτό που συμβαίνει συχνά στη πραγματικότητα, δεν είναι ότι θέλεις να γράψεις ένα τραγούδι σαν το τάδε και το δείνα, αλλά περισσότερο ότι θέλεις να γράψεις ένα δίσκο, που να ακούγεται όπως ο τάδε ή ο δείνα δίσκος. Για μένα, το να γράψω τραγούδια είναι εύκολο, αλλά το να κάνω σπουδαίους ηχητικά δίσκους χρειάζεται πολλή σκέψη. Συχνά σκέφτομαι, μακάρι να μπορούσαμε να γράψουμε έναν δίσκο που να ακούγεται όπως οι Troggs στο With A Girl Like You. Εναν δίσκο δηλαδή, που να ακούγεται τόσο φρέσκος και ζωντανός και εύθυμος, όπως αυτός ο δίσκος.
Σήμερα το πρωί, άκουγα το τραγούδι Bitch των Rolling Stones. Αποτελείται βασικά από ένα μονάχα riff, χωρίς σπουδαία τραγουδοποιΐα όπως του Sam Cooke, αλλά είναι ένα σπουδαίο άλμπουμ! Ο ήχος είναι τόσο συμπαγής, και τα πνευστά τόσο “κοφτερά” που σκέφτηκα “Θεέ μου– θα μου άρεσε να κάνω έναν δίσκο σαν αυτόν!”

5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
Jimmy Reed, You Don’t Have To Go; Ann Peebles, I Can’t Stand The Rain; Billie Holliday, These Foolish Things; The Rolling Stones, Bitch; Daniel Johnston, True Love Will Find You In The End; Hank Williams, Lovesick Blues; Link Wray, Hidden Charms; Thin Lizzy, Johnny; Barbecue Bob, Motherless Chile; The Troggs, With A Girl Like You; The Who, I Don’t Mind; Ike Turner, Steel Guitar Rag; Rory Gallagher, Laundromat; The Meat Puppets, Look at The Rain.

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
The Rolling Stones, Lou Reed, Bob Dylan, Jimmy Reed, Wild Billy Childish, Robert Johnson, Television, The Violent Femmes, Rory Gallagher, Jonathan Richman. Οι The Wave Pictures είναι μιά μίξη της κιθάρας του Rory Gallagher και κάτι από τους Modern Lovers.

7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Syl Johnson, το Back For A Taste of Your Love είναι πραγματικά ένα σπουδαίο άλμπουμ, που μου αρέσει ν’ ακούω τελευταία – με τον υπέροχο Hi Records drum ήχο. Τον ακούς και σε τραγούδια του Al Green και της Ann Peebles επίσης. Είναι ο καλύτερος drum ήχος στο κόσμο!
The Birth of Surf Volumes 1 and 2, on Ace Records – απλά απόλυτες “φονικές” συλλογές με surf κιθάρα. Ο Dick Dale με το Surf Beat, οι The Centurions με το Bullwinkle part 2 και οι The Ventures με το Walk Don’t Run… Είναι περίφημο υλικό!
Τελευταία, είμαι σε φάση Thin Lizzy. Βρίσκω πολύ εκφραστική τη φώνη του Phil Lynott.
Μου αρέσουν τα άλμπουμ Jailbreak, Live and Dangerous and Johnny the Fox. Παίζω αυτά τα άλμπουμ συνεχώς.
6 and 12 String Guitar του Leo Kottke… αυτό είναι ένα εκπληκτικό άλμπουμ επίσης!
Long Journey του Michael Hurley – απολαμβάνω και αυτό τελευταία. Τόσο συγκινητικός δίσκος. Πραγματικά υπέροχο υλικό.
Τέλος, θα ήθελα να προτείνω αυτό που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο άλμπουμ της τελευταίας δεκαετίας … Forensic R’n’B των The Spartan Dreggs. Σοβαρά – αυτό είναι ένα μοντέρνο αριστούργημα που έχει αγνοηθεί τελείως. Ένα πραγματικά σπουδαίο άλμπουμ.

8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
Μόλις διάβασα το ”Nemesis” του Phillip Roth… Ενα όμορφο, όμορφο βιβλίο. Πραγματικά έξοχο.

9. ΧΟΜΠΥ;
Μου αρέσει να παίζω βελάκια (darts) και μπιλιάρδο… παιχνίδια στο παμπ. Μου αρέσει επίσης να βλέπω ταινίες.

10. ΒΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Πρέπει να είναι το βινύλιο.

11. Η INDIE ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Δύσκολη ερώτηση. Το ίντερνετ – ποικιλοτρόπως – έχει κάνει τη ζωή πιο εύκολη. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχει γίνει καταστροφικό. Τα δισκάδικα κλείνουνε κάθε εβδομάδα εξ αιτίας του. Οι κινηματογράφοι το ίδιο. Μικρές μπάντες όπως εμείς θα έκαναν περισσότερα χρήματα σε προ-ίντερνετ εποχές. Αρχίζω να απελπίζομαι με το ίντερνετ. Έχει κυριεύσει τα πάντα. Πιστεύω ότι είναι μια σπουδαία τεχνολογία , με κάθε είδους πλεονεκτήματα, αλλά ο κόσμος έχει ξεγελαστεί με το να το χρησιμοποιεί όλη την ώρα και ν’ αντικαθιστά άλλα πράγματα μέσω αυτού. Το ίντερνετ δεν αντικαθιστά το να πηγαίνεις σ’ ένα δισκάδικο, ν’ αγοράζεις ένα άλμπουμ βινυλίου, να το παίρνεις στο σπίτι και να το βάζεις στο πικάπ. Δεν υπάρχει υποκατάστατο για αυτό. Οι πόλεις θα γίνουν βαρετές χωρίς τα δισκάδικα.. Και τώρα τα βιβλιοπωλεία θα υποφέρουν επίσης, επειδή ο κόσμος διαβάζει πλέον από ηλεκτρονικές συσκευές…κάτι το οποίο είναι τελείως παράλογο! Τα βιβλία είναι όμορφα αντικείμενα. Οι δίσκοι είναι όμορφα αντικείμενα.
Μισώ όλους αυτούς τους fucking idiots, που διαβάζουν από ηλεκτρονικές συσκευές και ακούνε μουσική μονάχα στο Spotify ή το Youtube.
Σαν μπάντα, κανένας δεν αγοράζει τα άλμπουμ σου και βγάζεις περισσότερα χρήματα από τα t-shirts, το οποίο είναι γελοίο. Μπήκα στη φάση της μουσικής, επειδή αγαπώ τα άλμπουμ, όχι για να γίνω πωλητής Τ-Shirt! Fuck it! Μου άρεσαν τα πράγματα όπως ήταν πριν.

12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ;
Λυπάμαι αλλά δεν έχω κάποιο προσωπικό απόφθεγμα. Θα έπρεπε να έχω ένα!

 

Το καινούργιο άλμπουμ των Wave Pictures με τίτλο ‘Great Big Flamingo Moon’ θα κυκλοφορήσει από την Moshi Moshi Records τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Το πρώτο σινγκλ του άλμπουμ ονομάζεται ‘Pea Green Coat” και κυκλοφορεί σήμερα (download / 7” single). Αυτή την εποχή το γκρουπ βρίσκεται σε ευρωπαϊκή περιοδεία.


Scroll to Top