MW Ερωτηματολόγιο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

Home » MW Ερωτηματολόγιο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ

(Κέρινες Ζωές)

απαντά στο ερωτηματολόγιο του MUSIC WORKS

1. ΠΡΟΣΟΝΤΑ;
Λειτουργώ με την Ψυχή έχοντας αφήσει το μυαλό σε δεύτερη μοίρα. Δεν μου βγαίνει πάντα σε καλό αλλά αυτή είναι η επιλογή μου.

2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ;
Η καριέρα είναι για τους επαγγελματίες…όχι για μένα. Από το 1991 ξεκίνησα απλά ένα ‘’Μουσικό Ταξίδι’’ με διάφορες μπάντες που μέχρι σήμερα συνεχίζεται. Πολλές οι σημαντικές στιγμές αλλά η πιο πρόσφατη σχετικά , το κυριολεκτικά ταξίδι της μπάντας στον Βόλο , τον Νοέμβρη του 2019 για live στο CAFÉ SANTAN.

3. ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ;
Φιλοδοξίες,Rock και Ελλάδα…πρέπει να ανατρέξω δεκαετίες πίσω. Το να ταυτιστεί έστω κι ένας άνθρωπος με κάποιο από τα τραγούδια μας , για μένα είναι αρκετό.

4. ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΥΧΟΣΟΥΝ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙ;
Άπειρα…Θα αναφέρω όμως τρία:
Θάνος Ανεστόπουλος – Καρδιά
Madrugada – Majesty
Tamino – Indigo Night

5. DESERT ISLAND DISCS (ΔΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΗΜΙΚΟ ΝΗΣΙ);
The Cure – Bloodflowers
Backworld – Isles Of The Blest
Ophelia’s Dream – Not a Second Time

6. ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ / ΓΚΡΟΥΠ;
Αγαπημένος μόνο ένας…Θάνος Ανεστόπουλος.

7. ΤΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΟΥΣ ΤΩΡΑ;
Τα πάντα ανάλογα τη διάθεσή μου. Σε όλα τα είδη μουσικής βρίσκω αριστουργήματα και σκουπίδια. Αλλά για να μην γενικολογώ, αυτή τη στιγμή ακριβώς , ακούω Madrugada.

8. ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;
«Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου» των Ιchiro Kishimi και Fumikate Koga.
Το προτείνω σε όσους δίνουν αξία στα ασήμαντα και απαξιώνουν τα σημαντικά.

9. ΧΟΜΠΥ;
Τον ελεύθερο χρόνο μου να κάνω αυτούς που Αγαπώ να χαμογελούν. Δεν το καταφέρνω πάντα αλλά προσπαθώ.

10. BΙΝΥΛΙΟ, ΚΑΣΕΤΑ, CD, MP3 ή WEB STREAMING;
Όλα αναπαράγουν μουσική οπότε είναι αποδεκτά. Το καθένα αντικατοπτρίζει μια διαφορετική εποχή. Προτιμώ βινύλιο, γιατί όλη η διαδικασία μέχρι να μπει η βελόνα στο αυλάκι μοιάζει με τελετουργικό.

11. Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;
Οι διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες μοιάζουν με απέραντα λιβάδια όπου ανθούν εκατομμύρια μουσικοί. Ευτυχώς περιόρισαν τα θερμοκήπια των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών.

12. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ;
Μην πιστεύεις σε ότι βλέπεις ή ακούς , παρά μόνο σε ότι νιώθεις.


KΕΡΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Κέρινες Ζωές

κέρινες ζωές
Β-Otherside Records – BSR 154

Δελτίο Τύπου

Οι ΚΕΡΙΝΕΣ ΖΩΕΣ είναι ένα ελληνόφωνο Ροκ συγκρότημα απο την Αθήνα. Στυλιστικά, η μουσική τους είναι μια δημιουργική συγχώνευση επηρεασμένη από το Blues , τo Post , το Indie και το Alternative Rock. Οι στίχοι των τραγουδιών γραμμένοι απο την Ειρήνη Παπαδοπούλου , την Ευαγγελία Μαργώνη ,τον Απόλλωνα Τσέρνα και τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη παρουσιάζουν έναν θεματικό και συναισθηματικό πλουραλισμό που σε συνδυασμό με τους ήχους της μπάντας δίνουν ένα Λυρικό αποτέλεσμα.


Δημιουργήθηκε το 2017 όταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Φωνή (πρώην μέλος των ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ,ΑΡΓΑ,VARDO) μαζί με τους Γιώργο Γεωργιλά – Κιθάρα (πρώην μέλος των ΑΡΓΑ),Γιώργο Πολυχρονίδη – Κιθάρα (πρώην μέλος των ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ,ΑΡΓΑ),Σταύρο Βασιλειάδη –Πλήκτρα (πρώην μέλος των VALISE),Μάριο Κουκά – Ντραμς (πρώην μέλος των Σ.Α.Μ.,ΑΡΓΑ,LIQUID DUST,HATTIE GREEN) και Δημήτρη Κουφομιχαήλ –Μπάσο , ηχογράφησαν το τραγούδι ΖΩΗ ΜΩΡΟ ΜΟΥ σε στίχους Ειρήνης Παπαδοπούλου προκειμένου να συμμετάσχουν σε έναν μουσικό διαγωνισμό. Αυτή έμελλε να είναι η αρχή της πορείας του συγκροτήματος όπου με την παραπάνω σύνθεση ηχογράφησε έξι τραγούδια. Ο Μάριος Κουκάς το 2018 αποχώρησε απο την μπάντα και στη θέση του ήρθε η Ιωάννα Βενετία Κουκοπούλου –Ντραμς (πρώην μέλος των Summer Camp The Band,Soul Project Horn Ensemble,Space Geckos).


Τον Ιούνιο του 2022 η μπάντα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις δεκατριών τραγουδιών. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου αποχώρησε απο το σχήμα ο Γιώργος Πολυχρονίδης και στη θέση του ήρθε ο Ίαν Ευφραιμίδης – Κιθάρα.
Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί ζωντανά στο LEVEL 69 , ROCKWOOD , ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ LIVE STAGE ,HOLYWOOD STAGE στην Αθήνα ενώ ταξίδεψε και στο CAFÉ SANTAN στον Βόλο.
Οι ΚΕΡΙΝΕΣ ΖΩΕΣ σε συνεργασία με τον Δημήτρη Βασιλειάδη (B-otherside Records) κυκλοφορούν την πρώτη τους δουλειά με δεκατρία τραγούδια σε διακόσια (200) αριθμημένα Βινύλια.


Scroll to Top