Στέρεο Νόβα – “Στέρεο Νόβα” (1992)

Home » Στέρεο Νόβα – “Στέρεο Νόβα” (1992)

Ένας δίσκος που έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στα μουσικά (και όχι μόνο) δρώμενα στην Ελλάδα και να σημαδέψει/περιγράψει μια εποχή. Γεννημένο στο συνεχώς μεταβαλλόμενο αστικό τοπίο των αρχών του ΄90, όπου οι νέες τεχνολογίες αρχίζουν να διεισδύουν και να μεταμορφώνουν όλο και περισσότερο την καθημερινότητα, το πρώτο άλμπουμ των Στέρεο Νόβα, μοιάζει να λειτουργεί για πολύ κόσμο σαν ένα είδος οχήματος περιπλάνησης, μέσα σ’αυτήν τη νέα πραγματικότητα.
Αντανακλά το πρώτο κύμα της electronica και του rave στην Ελλάδα, τα πρώτα αυθόρμητα και αυτοσχέδια πάρτι στις αποθήκες και τα κλαμπ, τον ενθουσιασμό και την έκρηξη του καινούριου. Η μουσική και οι στίχοι συνδυάζονται με μια ιδιαίτερη ευαισθησία, πού μπλέκει το καθημερινό με την ποιητικότητα, τη σκληρότητα με τον ρομαντισμό, το ρεαλισμό με τη φαντασία και καταγράφει τους νέους κώδικες έκφρασης, διασκέδασης και συντροφικότητας.

Δημιουργήθηκε από τους Κ.Βήτα και Μιχάλη Δ. και πρωτοκυκλοφόρησε το 1992 από τη Wipe Out Records.

Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να καλύψει ένα κενό απουσίας του συγκεκριμένου άλμπουμ, πολλών χρόνων και μάλιστα αποτελεί την πρώτη του βινιλιακή επανέκδοση μετά από 21 χρόνια.
Κυκλοφορία Record Store Day 2013, με αναμορφωμένο το εξώφυλλο της πρώτης έκδοσης (τυπωμένο σε πολυτελές χαρτί) και με ένθετο.
Σε 440 αριθμημένα αντίτυπα.


Scroll to Top